23948sdkhjf

Nyt liv til Aalborgs gamle spritfabrik

100 studerende og repræsentanter fra førende byggevirksomheder skal eksperimentere med digital energirenovering af fabrikkens gamle maltlofter.
Traditionen tro vil der blive eksperimenteret på tværs af faggrænser, når De Digitale Dage onsdag åbner i Aalborg.

Her mødes omkring 100 studerende fra en bred kreds af byggeuddannelserne på UCN Teknologi, Aalborg Universitet og EUC Nord for at gennemføre en digital projektering af en ny kontoretage, som skal indrettes i de gamle maltlofter på Aalborgs gamle spritfabrik.

Bygningerne, der er opført i 1931 efter tegninger af arkitekt Alf Cock-Clausen, er et Aalborg-vartegn, der af Kulturarvestyrelsen er udpeget som bevaringsværdigt nationalt industriminde. De studerende skal udvikle forslag til, hvordan man kan energirenovere de 900 kvadratmeter store malmlofter og indrette dem til nye attraktive kontormiljøer – uden at ændre bygningens arkitektoniske udtryk.

- Det handler om at renovere og bevare, siger konstruktør og projektleder Søren Nissen fra UCN Teknologi.

Stor opbakning fra branchen
Som tovholder på De Digitale Dage glæder han sig ikke mindst over, at arrangementet år for år kan notere stigende opbakning fra byggebranchen. Både Dansk Byggeri og Cowi er indtrådt i styregruppen for De Digitale Dage, der for øvrigt også støttes økonomisk af både Konstruktørforeningen og Teknisk Landsforbund.

Som noget nyt får de studerende i år følgeskab af medarbejdere fra byggevirksomhederne A. Enggaard, NCC, Lund & Staun, Bjerg Arkitektur, Cowi, Grontmij samt Færch & Co. De deltagende medarbejdere vil indtræde parvist i de enkelte projektgrupper, hvor de på lige fod deltager i løsning af opgaverne som ressourcepersoner.

- Dermed styrker vi det realistiske set-up i projekteringsarbejdet bag skærmene, vi understreger det tværfaglige perspektiv i opgaveløsningen, og vi sikrer øget bygbarhed i de foreslåede løsninger, pointerer Søren Nissen.

Virtual reality præsentation
Målet med De Digitale Dage er, at de studerende, sammen med de deltagende virksomheder, udvikler nye kompetencer, viden og forståelse for, hvordan de digitale værktøjer og processer udnyttes optimalt i forbindelse med bygningsrenovering.

Projektgrupperne får udleveret et byggeprogram og udbudsmaterialer med kravspecifikationer, som de skal efterleve, og forslagene bedømmes af et tværfagligt dommerpanel, der vurderer arbejdsprocesser, anvendte værktøjer samt analyser af blandt andet bygbarhed, energiberegninger, kollisionskontrol og det termiske miljø.

- Derudover indgår gruppernes tilbud på digitale mock-ups, ligesom selve præsentationerne af de enkelte forslag indgår i vurderingen, fortæller Søren Nissen.

Som led i præsentationerne skal grupperne afslutningsvis visualisere og præsentere deres projekter for dommerpanelet som et virtual-reality-projekt, hvor de sammen med dommerne tager på rundtur i de nye kontorer iført 3D-briller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203