23948sdkhjf

Pihl bygger første del af Stockholms nye citybane

Et konsortium bestående af E. Pihl & Søn A.S. og tyske Züblin Specialtiefbau GmbH har vundet kontrakt på 1,3 mia. SEK på bygning af en sænketunnel til Stockholms nye citybane.
Den nye citybane i Stockholm anlægges som en seks kilometer lang jernbanetunnel med to spor under det centrale Stockholm. Pihl og Züblin skal etablere banens første del, en sænketunnel på 370 meter. Tunnelen kommer til at løbe under Söderströmmen og skal forbinde Söder Mälarstrand med Riddarholmen i Gamla Stan.

Hovedparten af de store tunnelelementer til sænketunnelen bliver udført uden for det centrale Stockholm og siden bugseret til Söderström, hvor elementerne sænkes på plads og sammenkobles til den færdige jernbanetunnel. På den måde skånes miljøet mest muligt, og støjen fra byggepladsen i Stockholms centrum minimeres.

Pihl og Züblin er meget glade for kontrakten. Konsortiets to partnere har begge mange års erfaring med anlægsarbejder og udfører andre tunnelbygningsopgaver i Sverige; Züblin har kontrakt på tre arbejdstunneler i forbindelse med Stockholms Citybane, og Pihl deltager i Malmö City Tunnel projektet.

Pihls erfaring med sænketunnelprojekter hidrører bl.a. fra Øresundstunnelen og Guldborgsundtunnelen.
Pihl og Züblin skal aflevere citybanens første tunnel ved udgangen af 2012. Hele citybanen forventes indviet i 2017. Det samlede projekt forventes at beløbe sig til omkring 15 mia. sek.

Kilde: E. Pihl & Søn A/S - www.pihl-as.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094