23948sdkhjf

COWI får hospitalsordre i Vestjylland

COWI er engageret til at finde den bedste placering til et nyt, stort hospital i Vestjylland. Opgaven vil vare et halvt år.
Politikerne i Region Midtjylland besluttede den 8. januar 2008 at engagere COWI til at undersøge mulighederne for den bedste placering af et nyt regionshospital i Vestjylland mellem Herning og Holstebro.

COWI har et halvt år til opgaven, for senest til juni skal regionspolitikerne tage stilling til placeringen af det nye hospital.

Nyt stort sygehus
Beslutningen er bl.a. en konsekvens af akutreformen og har sammenhæng med den hospitalsplan, som regionens politikere vedtog tirsdag med nedlukning af alle sygehusfunktioner på Tarm, Lemvig og Ringkøbing sygehuse.

Ifølge planen skal alle de akutfunktioner, der i dag ligger på sygehusene i Herning og Holstebro, samles på et helt nyt sygehus i regionen.

Hvor stort skal det nye regionshospital i Region Midtjyland være? Det er et af de spørgsmål, COWI skal være med til at svare på.

- Opgaven består af en række delopgaver. Først skal vi se på, hvor stort skal sygehuset være, hvor mange sengepladser skal det have, hvor mange ambulante patienter skal det kunne modtage. Og så skal vi udpege de mulige byggegrunde, når der tages hensyn til de trafikale og miljømæssige forhold. Hvad kræves der af tilkørselsvejene, når skal være kapacitet til ambulancer, patienter, besøgende, affaldsafhentning og så videre, siger Helle Gaub, udviklingschef for sundhed, COWI.

Tværfaglig opgave
COWI skal også vurdere økonomien i projektet: Hvad koster de grunde, der kan bruges til hospitalet, og hvad kan man få for de gamle hospitalsgrunde.

Opgaven trækker på COWIs tværfaglige kompetence. Undervejs skal det f.eks. også vurderes, om byggeriet kan gå ud over bevaringsværdige fortidsminder.




Kilde: COWI

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125