23948sdkhjf

International idékonkurrence om fremtidens Nordhavn

Hvordan skaber vi den gode by i Nordhavnen? Hvordan skal vi udnytte områdets fantastiske landskab? Både i Arealudviklingsselskabet, i Københavns Kommune og blandt borgerne er ambitionerne store og visionerne mange. 2008 bliver året, hvor visioner og ideer bliver omsat til konkrete planer, når Arealudviklingsselskabet udskriver en åben international idékonkurrence.
Arealudviklingsselskabet udskriver international idékonkurrence om fremtidens Nordhavn.

Udviklingen af Nordhavn foregår i et tæt samarbejde mellem Københavns Kommune og Arealudviklingsselskabet. Når Arealudviklingsselskabet har gennemført konkurrencen, skal kommunen udarbejde det nødvendige plangrundlag. Herefter kan Arealudviklingsselskabet fortsætte arbejdet med byggemodning og salg af grunde.

Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i Arealudviklingsselskabet siger om selskabets visioner for Nordhavnen.

- Det er Arealudviklingsselskabets mål at udvikle en bydel af international klasse. En tæt by og blandingen af nyt og gammelt, vil give bydelen en helt særlig identitet. Vi vil tænke langsigtet gennem hele processen for at sikre en bæredygtig udvikling af området, det være sig både miljømæssigt og socialt. Samtidig vil vi arbejde for at sikre en byudvikling, der kan imødekomme de krav fremtiden vil stille til en erhvervshavn. Endelig vil vi gennem hele processen bevare et stærkt fokus på at skabe attraktive rammer for byliv, kultur og idrætstilbud. Den åbne idékonkurrence understøtter intentionen om at skabe plads til innovativ tænkning, men for at sikre en kreativ, positiv og åben proces, vil vi også lægge stor vægt på at inddrage offentligheden i planlægningsarbejdet, ikke mindst de mange nuværende brugere af havnen.

Set fra Københavns Kommunes synsvinkel kan Nordhavnen komme til at spille en afgørende strategisk rolle i den overordnede vision om, at København skal være rollemodel for bæredygtig udvikling og være kendt som en innovativ og nytænkende international by. Teknik og Miljøborgmester Klaus Bondam siger:

- I udviklingen af Nordhavn har vi muligheden for at tænke bæredygtig byudvikling med helt fra starten. Forholdene for cyklister og fodgængere skal prioriteres højt blandt andet ved at udbygge det grønne cykelstinet, der satses på kollektiv trafik og på grønne byrum. Bydelen skal udvikles i tæt dialog med københavnerne, for sådan får vi skabt rammerne for et sundt og mangfoldigt byliv til glæde for de mange nye beboere i Nordhavn.

Om konkurrenceprogrammet
Formålet med den åbne konkurrence er at tiltrække yngre faglige teams, såvel som mere etablerede rådgivere af forskellig nationalitet, som kan bidrage med ideer og visioner til Københavns nye bydel. Konkurrencen udskrives i maj 2008. Konkurrencedeltagerne vil blive bedt om at aflevere forslag til:

- En strukturplan, et rumligt koncept og en strategi for realiseringen af hele Nordhavnen.
- En konkret plan med guidelines og retningslinjer for byudviklingen i Indre Nordhavnen.

Om konkurrencens forløb
Før konkurrencen udskrives i maj 2008, vil Arealudviklingsselskabet afholde en række offentlige møder om væsentlige emner i opgaven. Møderne vil senere i forløbet blive fulgt op af andre dialogaktiviteter, hvor eksperter, brugere af området og andre aktive borgere vil blive opfordret til at diskutere fremtidens Nordhavn. Når alle konkurrenceforslag er indkommet, vil offentligheden få dem at se på en stor udstilling i efteråret 2008. Først herefter offentliggøres konkurrencens vinder. Er der tvivl om, hvilket forslag, der skal vinde, udvælges flere forslag til en 2. runde, hvor forslagsstillerne bliver bedt om at kvalificere deres forslag yderligere inden der træffes en afgørelse.

For mere information om området, konkurrencen og Arealudviklingsselskabets visioner for Nordhavnen, se det netop lancerede website www.nordhavnen.dk

Kilde: Arealudviklingsselskabet - www.arealudvikling.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282