23948sdkhjf

Internationale byrumsarkitekter tegner Valbys nye bykvarter

CVM Development, der ejes af Hoffmann Ejendomme og The Carlyle Group, har offentliggjort navnet på de tre internationale tegnestuer, der skal tegne den nye bydel på Grønttorvsgrunden i Valby. Tyske Bolles+Wilson, hollandske KCAP og internationale LAB Architecture Studio er valgt, fordi de er blandt de bedste i verden til at skabe levende og nytænkende byrum.
Tyske Bolles+Wilson, hollandske KCAP og internationale LAB Architecture Studio skal tegne den nye bydel i Valby på Grønttorvsgrunden, fordi de er blandt de bedste i verden til at skabe levende og nytænkende byrum.

Begynd med byrummet
Om få år flytter Grønttorvet ud af byen. CVM Development har købt grunden og planlægger at udvikle et nyt kvarter med boliger, detailhandel, erhverv og ikke mindst gode og levende byrum:

- Vi har spurgt folk, hvad de sætter pris på i en by, og hvad der vil kunne få dem til at flytte til et nyt sted. Det viser sig, at noget af det der betyder mest for folk er byens rum, pladserne, parkerne og byens andre mødesteder. Derfor har vi valgt at skabe en ny bydel, hvor udgangspunktet er gode byrum. Og derfor har vi valgt tre arkitektfirmaer, der har skabt markante og nytænkende byrum internationalt, og som nyder stor anerkendelse netop for deres forståelse for byrummet, udtaler direktør Gert Olsen, CVM Development.

Internationale overraskelser og lokal ekspertise
Juul | Frost arkitekter er CVM Developments danske arkitektrådgivere på udviklingen af Grønttorvsgrunden. Tegnestuen, der er kendt for en lang række byudviklingsprojekter, har sammen med CVM Development udpeget de tre internationale tegnestuer.

- Vi har valgt tegnestuer, der tænker i by før de tænker i huse. Det tror vi er afgørende for at skabe en ny bydel, der fungerer, og hvor folk har lyst til at arbejde, bo, købe ind og rekreere. Vores oplæg til arkitekterne er at koncentrere bebyggelserne, så gode områder til byrum og grønne rekreative arealer frigøres. Endvidere er det målsætningen, at der skabes helt nye former for mødesteder i bydelen, og vi er sikre på, at de internationale tegnestuer vil komme med nogle innovative bud, der kan overraske os, udtaler Helle Juul, indehaver af Juul | Frost arkitekter.

Planlægning bygger på dialog
Det internationale valg af arkitekter suppleres af et ønske om at trække på de bedste idéer i nærmiljøet. Derfor skal de tre tegnestuer arbejde i et parallelopdrag, en konkurrenceform der i modsætning til traditionelle arkitektkonkurrencer bygger på åbenhed. Ideerne præsenteres løbende og den endelige masterplan sammensættes af de bedste ideer. De tre tegnestuer skal bl.a. præsentere deres arbejde på et åbent temamøde for borgere i Valby og København, og først færdiggøre deres forslag på baggrund af borgernes kommentarer.

- Vi vil forsøge at forene højt internationalt format med lokal viden og indsigt. Målet er at skabe en masterplan for den nye bydel, der byder på nyskabende og overraskende byrum, som folk i Valby og omegn har lyst til at besøge. Målet er simpelthen, at bydelen skal være en magnet for liv og handel, udtaler direktør Gert Olsen, CVM Development.

De tre tegnestuer begynder arbejdet i februar og vil være færdige med forslagene før sommer. Herefter bearbejdes deres input til en samlet masterplan for den nye bydel. Byggeriet kan gå i gang, når Grønttorvet fraflytter grunden i 2011.

Kilde: Hoffmann Ejendomme

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115