23948sdkhjf

Unge danske håndværkere med verdenseliten til VM i Japan

Et dansk hold på 12 håbefulde unge håndværkere skal i fire dage vise, hvad de kan til World Skills Competition i håb om at blive kåret som verdensmestre. Det er femte gang Danmark deltager, og præstationerne bliver bedre og bedre, så medaljer er absolut ikke udelukket.
Der er i alt 816 deltagere fra 49 lande, og der konkurreres i 47 forskellige fag. Konkurrencen foregår 15.-18. november i Shizuoka i Japan.

De danske deltagere repræsenterer fagene murer, tømrer, bygningssnedker, møbelsnedker, vvs, bygningsmaler, bager, konditor, frisør, autolakerer, mediegrafiker og offsettrykker.

De er Danmarks bedste i deres fag, to er blevet Nordiske Mestre og en vandt de Åbne Irske Mesterskaber, så de har prøvet at konkurrere før, men det bliver under nogle helt andre betingelser i Japan, for der vil være 200.000 tilskuere, der kommenterer på hele verdens sprog.

De unge har øvet sig på lignende opgaver, og de siger enstemmigt, at det ikke er barnemad. Der skal arbejdes meget og koncentrationen skal være i top. Konkurrencen strækker sig over 22 arbejdstimer fordelt på 4 dage.

World Skills Competition 2007 i Japan
World Skills Competition 2007 arrangeres af World Skills , en international organisation med 49 lande som medlemmer. Danmark er tilsluttet gennem foreningen DK-Skills.

Formanden for DK-Skills, Jesper Juul Sørensen fra Dansk Byggeri, siger:

- Vi deltager for at vise, at erhvervsuddannelserne, i lighed med de gymnasiale uddannelser, skaber unge, der er højt kvalificerede og kan begå sig på det globale marked. Samtidig henter vi viden hjem om metoder, værktøjer og processer, som vi kan bruge til konstant at udvikle vores uddannelser.

Talstærk delegation fra Danmark
Man forventer over 200.000 tilskuere fra hele verden. Fra Danmark er gruppen på ca.150 personer. Nogle af mestrene kommer for at se, hvordan deres lærlinge klarer sig; også flere forældre planlægger at overvære begivenheden. Fra faglige udvalg kommer flere delegationer for at få indtryk af hvilke opgaver, der stilles.

Kilde: Foreningen af Skoleledere ved de tekniske skoler

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078