23948sdkhjf

Energi-selvforsynende boliger i Aalborg

Som første kommune i Danmark får Aalborg Kommune energi-selvforsynenede lejligheder – efter det såkaldte Bolig-Plus-koncept.
Aalborg kommune bliver som den første kommune i Danmark hjemsted for boliger, der genererer lige så meget energi som deres beboere bruger.

Boligerne opføres efter det såkaldte Bolig-Plus-Koncept og bliver både arkitektonisk og energimæssigt spetakulære. Konceptet går ud på, at boligerne, set over et år, er selvforsynende med energi. Bag konceptet står Bolig-Plus netværket, der har medlemmer som IDA, Akademisk Arkitektforening, SBi, Teknologisk Institut, Byggeriets Innovation, Elsparefonden og Det Økologiske Råd.

I årevis har man i netværket arbejdet på at finde byggegrunde til de første byggerier og penge til at udskrive en projektkonkurrence. Det er nu lykkedes i Aalborg Kommune, nærmere betegnet på den gamle Kosangas-grund i Nørresundby. Prækvalifikationen går i gang til foråret.

- Vi regner med at lave en prækvalifikation for projektgrupper sammensat af både arkitekter og ingeniører til foråret. Det er meget vigtigt for os, at vi får nogle tværfaglige hold for at få samlet byggeriets kompetencer, siger formanden for Bolig-Plus, Kurt Emil Eriksen.

Netværket Bolig-Plus vil udvælge fem hold, der skal deltage i den egentlige konkurrence, men kun én vinder. Alle hold bliver betalt for deres deltagelse.

Målet for netværket er at få opført både tæt-lave boliger og enfamilieshuse. Desuden skal der laves en anvisning for konceptet, så det bliver lettere at bruge.


Kilde: Ingeniøren - http://ing.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079