23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence for Kløvermarkskvarteret

- De nye planer for Kløvermarkskvarteret skal skabes i en kreativ og åben proces. Derfor har vi i samarbejde med Skanska Bolig A/S valgt at udskrive en arkitektkonkurrence for området, siger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam.
Københavns Kommune og Skanska Bolig A/S har annonceret en prækvalifikation med henblik på en indbudt konkurrence.

- De nye planer for Kløvermarkskvarteret skal skabes i en kreativ og åben proces. Derfor har vi i samarbejde med Skanska Bolig A/S valgt at udskrive en arkitektkonkurrence for området, siger teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam.

Visionerne for Kløvermarkskvarteret
Det er Københavns Kommunes og Skanska Bolig A/S´s vision, at Kløvermarkkvarteret skal udvikles som et visionært kombineret fritids- og boligom­råde med høj arkitektonisk og rekreativ kvalitet. Københavns Kommune og Skanska Bolig A/S udskriver derfor en arkitektkonkurrence, hvor der vil blive lagt vægt på, at de indkomne forslag arbejder med temaerne bymæssig identitet, byliv, boligkvalitet og mangfoldighed, bæredygtighed og sammenhængen mellem rekreation, idræt og et attraktivt bymiljø.

Det skal konkurrenceforslagene indeholde
De indkomne forslag skal indeholde en strukturplan for hele det 140 hektar store Kløvermarkskvarter. Planen skal give en vision for, hvordan området kan udvikle sig til at blive et attraktivt bykvarter med sin helt egen identitet, som tager udgangs­punkt i områdets idrætsarealer, beliggenheden ved vandet og relationerne til det historiske voldanlæg Christianshavns Vold.

Konkurrencebesvarelsen skal endvidere belyse, hvordan man kan sikre en alsidig befolknings- og boligsammensætning med et betydeligt indslag af billige boliger.

Konkurrencedeltagerne skal komme med forslag til en bebyggelsesstruktur og en omgivende grøn/rekreativ struktur, der skaber mulighed for bevægelse og idræt. Samtidig skal en trafikløsning minimere den interne biltrafik i området. Københavns Kommune og Skanska Bolig A/S vil lægge vægt på, at konkurrenceforslagene belyser, hvordan man kan implementere en række energi- og miljømæssigt bæredygtige løsninger i området.

Københavns Kommune og Skanska Bolig A/S forventer også, at konkurrencedeltagerne udarbejder en bebyggelsesplan, som omfatter den eksisterende bebyggelse på Kløvermarken og relevante dele af et tilgrænsende område - Kløverparken. Bebyggelsen skal udnytte og udbygge Kløvermarkens nuværende kvaliteter. Bebyggelsesplanen skal angive, hvordan byrum, friarealer, parkering og intern trafik disponeres. Derudover skal bebyggelsesplanen belyse, hvordan bebyggelsen kan etapedeles.

Arkitektkonkurrencen
Arkitektkonkurrencen forventes at blive sat i gang i starten af 2008.

Læs mere om Kløvermarken på www.klovermarken.kk.dk

Kilde: Københavns Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11