23948sdkhjf

Billige boliger med billig arbejdskraft

Ritt Bjerregaard er godt i gang med at overholde sine valgløfter og har stik mod forventning pågyndt opførelsen af første etape af de 5.000 billige boliger til 5.000 kr. i husleje om måneden. Problemet er bare at de billige boliger bliver bygget med billig og uorganiseret arbejdskraft.
De første tolv ud af de 5.000 billige boliger, Ritt Bjerregaard har lovet danskerne, står snart færdige. De er bygget på en estisk fabrik, hvor fagforening, overenskomst og en rimelig timeløn er en by i Rusland – arbejderne går for 25 kr. i timen, skriver Berlingske Business.

Boligerne er nu sejlet til København og opføres i disse dage i Københavns Sydhavn af de samme esterere, der arbejdede under uanstændige forhold i deres hjemland.

Fagforeningen Træ-Industri-Byg i Danmark varsler et besøg på byggepladsen i Sydhavnen.

- Vi har sagt til Fonden for Billige Boliger og Københavns Kommune, at vi i god tid ville lave en lokalforhandling. Vi vil ikke acceptere, at de kommer til at gå til dansk minimalløn, siger Palle Bisgaard fra TIB.

Ritt Bjerregaard siger via sin pressesekretær, at det er hendes indtryk, at der er ordnede forhold for de estiske byggearbejdere.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094