C.F. Møller dobbelt-præmieret
Københavns Kulturfond præmierer to af Arkitektfirmaet C. F. Møllers boligbyggerier for den smukke udformning. Begge huse forholder sig til omgivelserne på en usædvanlig måde.
Københavns Kulturfond, der er en fond under Københavns Kommune, præmierer hvert år kvalitetspræget byggeri i København. I alt seks byggerier blev præmieret.
Anna Maria Indrio fra Arkitektfirmaet C. F. Møller udtaler:
- Det er en stor ære at blive præmieret for hele to byggerier, og vi er meget glade og stolte over priserne. Begge boligbyggerier relaterer sig til stedet på en ukonventionel måde, og de kan ses som Arkitektfirmaet C. F. Møllers bud på, hvor dansk arkitektur er ved at udvikle sig hen. Med Østerbrogade 105 har vi skabt et hus med et nutidigt moderne udtryk, men som tager sit udgangspunkt i den historiske sammenhæng, bygningen er opført i. Nordlyset er derimod opført i en helt ny bydel. Her skaber den udtryksfulde boligkarré moderniteten og identiteten.
Østerbrogade 105
Arkitektfirmaet C. F. Møllers hjørnehus på Østerbrogade er et infill-boligbyggeri, hvor både grovhed og elegance er tilstede på samme tid.
- Det været os magtpåliggende at etablere en dialog med de fine omkringliggende huse. Østerbrogade 105's unikke facadekomposition fortæller en moderne historie om variation og skulpturel form med afsæt i nabobygningernes rige detaljering, og facadernes røde genbrugstegl og de modernistiske karnapper forbinder bygningen med kvarteret," forklarer Anna Maria Indrio, der er arkitekten bag huset.
Materialevalget er udelukkende tegl, kobber og glas, og den usædvanlige detaljering skyldes et forbilledligt samarbejde mellem Arkitektfirmaet C. F. Møller og bygherren Nordea Ejendomme.
Nordlyset
Boligbyggeriet Nordlyset er blevet til i et tæt samarbejde mellem arkitekt Lone Wiggers, partner i Arkitektfirmaet C. F. Møller, og kunstner Ruth Campau. Nordlyset er en skulpturel boligblok med en udtryksfuld facade i den nye bydel ved Amerika Plads i København. Byggeriet er udformet som én hel hvidpudset karré med indeliggende altaner. Mod nord og syd slår facaderne et knæk, der giver huset en levende form, samtidig med at det giver nogle skæve krystallinske vinkler. Dette underbygges af silketrykte glasplader, der parvis står vinkelret ud fra facaden.
- Det har fra starten været et ønske, at det samlede resultat skulle fremstå som sand "gesamtkunst", dvs. at kunsten og arkitekturen befrugtede hinanden i en sådan grad, at den ene genre ikke kunne stå uden den anden uden at æstetiske kvaliteter faldt bort. Ruth Campaus æterisk lette stribe-billeder er således fuldt bygningsintegrerede og optræder som nøje afstemte farvede glaspaneler med den funktion, at de fysisk adskiller to naboaltaner, og derved samtidig beriger facaden med en kontrast til bygningens øvrige stof, farveneutralitet og retning, forklarer Lone Wiggers.
Bygherren bag Nordlyset er JMDanmark.
Kilde: C.F. Møller - www.cfmoller.com