23948sdkhjf

Anlægsgartnere forlader Dansk Håndværk

DAG - Danske Anlægsgartnere har opsagt samarbejdet og bofællesskabet med Dansk Håndværk med virkning fra årets udgang. Nye samarbejder igang med Danske Planteskoler og Danske Landskabsarkitekter
Samarbejdet mellem Danske Anlægsgartnere og Dansk Håndværk kom til at vare kort.

Anlægsgartnerne har for nylig valgt at opsige samarbejdet og bofællesskabet med Dansk Håndværk. Et samarbejdet der kom i stand i 2012, efter at man ændrede hele organisationsstrukturen, og fandt ud af at man ville finde en samarbejdspartner til det overordnede arbejdsgiverarbejde og sekretariatsarbejde. Dette for at spare penge og for at kunne være med på den organisationsmæssige front.

Paradoksalt nok er det netop disse to ting, der nu er årsag til at Danske Anlægsgartnere forlader Dansk Håndværk med udgangen af 2014.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Et paradoks

- Vi har et problem med vores økonomi, som vi kan løse ved at flytte tilbage i en del af vort gamle domicil på Frederiksberg. Her er lejeindtægterne ikke så høje som forventet, og det hul kan vi selv fylde ud ved at bo i en del af bygningen, siger formanden for Danske Anlægsgartere Ejvind Røge, til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Men der er andre årsager til, at man nu igen vil gå selv.

- Der har været et tema omkring overenskomsterne. Her er vi jo en del af DA-gruppen, som Danske Håndværk ikke er, og det giver tilsyneladende problemer, der ikke lige kan løses, selvom man fra Dansk Håndværks side hele tiden har sagt, at det skulle vi nok finde ud af, siger Ejvind Røge.

Desuden har brancheforeningen Danske Anlægsgartnere haft en målsætning om at sætte fokus på efteruddannelse og uddannelse af medlemmerne i det hele taget, samt at sætte fokus på miljøet. Heller ikke her har man ifølge formanden kunne vinde gehør i Dansk Håndværk, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Nye samarbejder

- Vi er allerede i gang med at udvikle nye samarbejder, og det sker blandt andet med Danske Planteskoler og med Danske Landskabsarkitekter. Der fokuserer vi på tættere samarbejder, men uden at det kommer til at vedrøre arbejdsgiversiden. Det er jo egentligt en naturlig udvikling qua det faktum, at vi allerede samarbejder omkring Have & Landskabsudstillingen, siger Ejvind Røge og fortsætter:

- Vi har også et ønske om at sætte fokus på miljøet. Det har der heller ikke rigtigt været gehør for i det samarbejde, vi har haft med Dansk Håndværk, og derfor indleder vi nu et samarbejde med en tidligere miljømedarbejder, Bente Mortensen, som i dag driver eget firma, men som samarbejder med vore medlemmer om miljømæssige spørgsmål.

Ejvind Røge var indtil sidste år både formand og direktør i Danske Anlægsgartnere, men dette var kun en overgangsfase, indtil man i forbindelse med foreningens første generalforsamling fik en direktør, nemlig Michael Petersen.

Trist og kedeligt

Strukturen blev med generalforsamlingen ændret fra at være et delegeretmøde til en generalforsamling.

Direktør Erik Møbius fra Dansk Håndværk, har ikke mange kommentarer til Danske Anlægsgartneres exit, men siger:

- Det er trist og ærgerligt, men vi har forsøgt at komme i dialog, men uden rigtigt held.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094