Kärcher satser på dansk reservedelslager
Selv om Kärcher er baseret i Tyskland med effektiv logistik, har firmaet etableret reservedelslager i Danmark
- Mange internationale koncerner går mod at have centrallagre for hele Europa, men Kärcher ønsker at være tæt på kunderne, og i Danmark har vi opnået en status, hvor vi får et nationalt reservedelslager med alle de dele, som er mest anvendt og vanskeligst at transportere, fortæller salgschef Flemming Christensen, Kärcher Danmark A/S.
- Kärcher har som en verdensomspændende koncern blik for de udfordringer, logistik kan byde på. Samtidig er det er udtryk for, at vi i Danmark har haft betydelig succes med at sælge Kärcher redskabsbærere, og vi oplever en tilsvarende efterspørgsel efter reserve- og servicedele.
- En anden faktor er, at kravene til effektivitet løbende stiger både til private og offentlige. Alle måles og vejes, og maskinerne skal køre hele tiden. Tidligere havde man ofte en reservemaskine, men sådan er det ikke i dag. Dermed stiller kunderne også større krav til os om hurtigt at kunne levere reservedele, siger han.
Kärcher har tre led i sin reservedelsforsyning. På hovedcentrallageret i Tyskland ligger stort set alt, på det nationale lager i Rødovre ligger alle de gængse dele samt eksempelvis ruder, som er lidt vanskeligere at transportere, og endelig har forhandlerne de mest almindelige reservedele, filtre og lignende på lager.
Kärcher har indrettet 700 kvadratmeter til lager i Rødovre, og der leveres fra dag til dag og om nødvendigt indenfor få timer.
- En smadret frontrude på en vinterdag kan jo være helt afgørende for kunden, og så skal vi kunne levere. Vi har allerede bygget lageret op, og det vil løbende blive tilpasset efter de erfaringer, vi opnår med hvilke reservedele, der er mest behov for. Vi vil gerne leverer en maskine, som bygger på Belos mange års tradition for udvikling og knowhow omkring markedet kombineret med Kärchers professionelle set-up inden for produktion og organisation. De kvaliteter skal afspejles i alt, hvad vi foretager os, herunder reservedelsforsyningen, siger Flemming Christensen.
- Når vi har en reservedelsorganisation, der fungerer effektivt, betyder det også, at omkostningerne internt holdes nede. Det giver vi videre til kunderne i form af meget rimelige reservedelspriser. Det er en faktor, der er forbavsende lidt fokus på, men nogle kommuner er dog begyndt af have netop reservedelspriser med som en parameter i deres udbudsmateriale, siger Flemming Christensen.
tøtte