23948sdkhjf

COWI er med til at opføre ny kinesisk by

En ny by i Kina ser snart dagens lys. Idræt er sammen med tre andre fokus-områder udgangspunkt for den nye by. COWI er prækvalificeret til at udføre 169.000 m2 tennisanlæg sammen med arkitektfirmaet BIG - Bjarke Ingels Group.
Den nye kinesiske by, som bliver nabo til Tianjin nær Beijing i Kina, skal hedde Tuanbo New Town. Byen, der skal rumme 600.000 indbyggere, bliver bygget på et fundament af fire strategiske fokusområder, der skal sikre byen sundt liv på alle fronter.

De fire fokusområder for den nye by er:
• Idræt og fritid
• Økologi og turisme
• Business og idéudvikling
• Videnskabelig research og uddannelse

Det er nogle af de elementer som COWI er blevet udvalgt til at komme med forslag til.

COWI og BIG i double match
COWI er prækvalificeret til at komme med forslag til et tennisanlæg på 169.000 m2 sammen med BIG - Bjarke Ingels Group, som er kendt for en række markante projekter både i Danmark og udlandet.

Tennisanlægget skal både servicere byens borgere og huse de helt store internationale tennisturneringer.

- Det er ret unikt at bygge en by, hvor der er et stort fokus på at give byens borgere adgang til idrætsmuligheder. Det er vist aldrig før sket, at idræt har haft så stor indflydelse på, hvordan en by kommer til at se ud, fortæller projektleder i COWI, Mette Mogensen.

Alle boliger i Tuanbo New Town kommer til at ligge tæt på en eller anden form for idrætsfaciliteter.

Hvem, der vinder opgaven, bliver afgjort midt i oktober 2007. COWI er prækvalificeret i konkurrence med fem andre teams; to fra Japan, to fra Tyskland og et fra Kina. Alle teams får et honorar på 175.000 af bygherren for at deltage i konkurrencen.

Kilde: COWI - www.cowi.dk

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094