23948sdkhjf

Byggeriet tilfredshed med investeringsplan

Dansk Byggeri har dokumenteret det milliardstore vedligeholdelsesefterslæb på offentlige bygninger og er tilfredse med, at forbedring af standarden af offentlige bygninger er blevet en del af regeringens kvalitetsreform. En ny Kvalitetsfond skal anvendes til at indhente den manglende vedligeholdelse.
Adm. direktør Jens Klarskov, Dansk Byggeri, udtrykker tilfredshed med, at regeringen medtog velfærdens fysiske rammer i den netop fremlagte kvalitetsreform:

- Vi har i Dansk Byggeri de senere år dokumenteret, at manglende vedligeholdelse har ført til store værditab i den offentlige bygningsmasse, samt at borgerne er utilfredse med vedligeholdelsesstandarden på blandt andet skoler og hospitaler. Derfor er regeringens initiativ helt nødvendigt.

Kvalitetsfondens 50 mia. kr. skal blandt andet anvendes til nybyggeri og øget vedligeholdelse af hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner. Kvalitetsreformen indeholder desuden en målsætning om et nyt prioriteringsredskab, som skal sikre en mere effektiv bygningsvedligeholdelse og bedre totaløkonomi, som Dansk Byggeri er begejstret for.

- Regeringens tanker om et nyt prioriteringsredskab passer som fod i hose med Dansk Byggeris arbejde med udviklingen af et såkaldt bygningsregnskab. Et regnskab, der skal systematisere den økonomiske og tekniske planlægning af renovering og vedligeholdelse af offentlige bygninger. Der er behov for, at kommuner, regioner og stat fremover ikke nedprioriterer nødvendig vedligeholdelse, så borgerne oplever en faldende og utilfredsstillende kvalitet i de offentlige bygninger, mener Jens Klarskov.

For at sætte skub i udviklingen af et nyt prioriteringsredskab mener Dansk Byggeri, at regeringen skal stille krav til bygningsejerne i kommuner, regioner og stat. For eksempel kan regeringen gøre støtte til nybyggeri og vedligeholdelse fra Kvalitetsfonden afhængig af, at bygningsejeren arbejder med et systematisk prioriteringsredskab - eksempelvis et bygningsregnskab.

- Det handler både om at få flere penge til renovering og vedligeholdelse, men også om at bruge pengene på den bedste måde. Derfor er vores og regeringens mål om et nyt prioriteringsredskab nødvendigt. Vi kan ikke som samfund acceptere, at den manglende prioritering af vedligeholdelse i offentlige bygninger fortsætter. Det koster mange penge på langt sigt, og svækker den offentlige service borgerne møder på hospitaler, plejehjem, skoler og daginstitutioner, slutter Jens Klarskov.


Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156