23948sdkhjf

Bog skaber debat om multiarenaer

Ny bog sætter fokus på gode og dårlige erfaringer fra store idrætsbyggerier i OL-byerne Sydney og Athen, samt i en række danske byer, og er på den måde et indlæg i debatten om flere multiarenaer i Danmark og et evt. OL til København.
Udgivelsen af bogen, Idrættens største arenaer – fra OL til hverdag , er et godt indspark i debatten om fremtidige store idrætsfaciliteter i Danmark.

Bogen ser på erfaringerne med anvendelsen af store idrætsanlæg i OL-byerne Sydney og Athen samt fire af de største eksisterende danske arenabyggerier i Ballerup, Farum, Århus og Frederikshavn, og viser, at der er stor forskel på, hvordan de store idrætsanlæg anvendes efter en stor begivenhed som OL. Det olympiske svømmestadion i Sydney anvendes i dag til svømmemesterskaber og er samtidig et velbesøgt vandland med 115.000 gæster om måneden. I Athen ligger det olympiske svømmestadion næste øde hen.

Ifølge bogens forfattere er det derfor usandsynligt, at der i Danmark vil være behov for fem - seks rigtigt store arenaer, hvis de består af en håndboldbane med 10.000 til 20.000 siddepladser uden om. Derfor gælder det for kommunerne om at tænke kreativt og lave noget, de andre ikke har i forvejen.

- Vi håber, at bogen kan medvirke til, at flere herhjemme tænker nyt og kreativt, når det gælder anvendelsen og udformningen af store opvisningsanlæg. Der tænkes heldigvis store tanker herhjemme, men der skal også realisme ind i alle halplanerne, hvis de store anlæg ikke skal dræne kommunekasserne snarere end bidrage til at løfte idrætten og kulturen til et nyt og attraktivt niveau, siger Ulrik Almlund.

Direktør i Lokale- og Anlægsfonden Torben Frølich ser også bogen som et sagligt og nuanceret indlæg i debatten.

- Der er ikke tvivl om, at der de kommende år vil blive investeret milliarder i store idrætsarenaer, selv om alle de planlagte projekter selvfølgelig ikke bliver til noget. Planlægningen og bygningen af de store idrætsfaciliteter sker forhåbentlig med omtanke og sans for, at hallerne ikke kun skal fungere ved de store mesterskaber, siger Torben Frølich.

Bogen er skrevet af Ulrik Almlund, Søren Bang og Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut og udgives af Lokale- og Anlægsfonden.

Kilde: Lokale- & Anlægsfonden - www.loa-fonden.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109