23948sdkhjf

10 kroner i timen og uden sikkerhed

En ny razzia har afsløret, at en række østeuropæiske håndværkere bliver spist af med en løn på 10 kr. i timen. Det er det polske firma Budremex, der har ansat de polske medarbejdere på en byggeplads i Frederikssund. Virksomheden har tidligere været i fagforbundenes søgelys.
Det polske firma Budremex har på en byggeplads i Frederikssund haft fire polske byggearbejdere gående til 10 kr. i timen. Efter en overstået razzia, foretaget af Træ-Industri-Byg (TIB), 3F og Bygge- og Anlægskartellet (BAT), skal forholdene for byggearbejderne nu forbedres. Det oplyser DR.

Udover den dårlige løn viste det sig, at sikkerhedsforholdene på pladsen var så dårlige, at Budremex nu er meldt til Arbejdstilsynet. Elendige stilladser, fare for nedstyrtning og brug af kædesav uden sikkerhedsudstyr var blot få af de kritisable forhold, polakkerne arbejdede under.

- Det er det værste, jeg har set, lyder det fra Mogens Larsen, faglig medarbejder i TIB, og han fortsætter:

- Vi har tidligere oplevet, at polske arbejdere får en dårlig løn, men jeg tror aldrig, at jeg har oplevet så ringe løn før. Ti kroner i timen - det er jo nærmest slaveri.

Det er ikke første gang, firmaet Budremex kommer i fagforbundenes søgelys. Siden 2005 har der været varslet konflikt mod Budremex i Danmark på grund af manglende overenskomst på danske vilkår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109