23948sdkhjf

Undgå utætheder der sprænger energirammen

Ny hjemmeside fra Rockwool A/S viser, hvor utæthederne i bygninger typisk opstår og anviser løsninger til at sikre et tæt byggeri
Utætheder og kuldebroer er problembørn i moderne byggeri. De er årsag til et stort energitab og er ofte synderne, når et byggeri i praksis ikke overholder energirammen, selv om det gjorde det på papiret. Derfor har der ifølge bygningsreglementet siden 2006 været krav om, at byggeriet skal være tæt.

Rockwool A/S lancerede i 2006 sit RockTæt Klimasystem, der er et specialudviklet tætningssystem. Lanceringen af produktprogrammet følges nu op af en hjemmeside, hvor det er muligt for både projekterende og udførende i byggeriet at få overblik over de typiske steder, hvor utæthederne opstår. Det er her man skal være særlig opmærksom på utætheder og kuldebroer, både på tegnebrættet og ude på byggepladsen.

Desuden viser hjemmesiden, hvordan problemerne med utætheder kan løses ved hjælp af RockTæt Klimasystemet, der er specialdesignet til at opnå et tæt byggeri, så energirammen ikke sprænges på grund af dårlige tætningsmaterialer.

RockTæt programmet består af følgende specialfremstillede dele: klimamembran, dampspærre, fleksibel akryltape, butyl tætningslister og fugetilbehør.

Tætheden kan efterprøves ved en Blower Door test, og et stigende antal bygherrer og kommuner stiller krav om sådanne test for at kvalitetssikre byggeriet.

Kravet om tæthed i byggeriet forventes yderligere skærpet i 2010, når bygningsreglementet igen skal opgraderes.
Den nye under-hjemmeside fra Rockwool A/S kan findes via www.rockwool.dk

Kilde: Rockwool - www.rockwool.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094