23948sdkhjf

Kommuner professionaliserer bygherrefunktionen

Kommunerne har efterhånden fået nok af byggerier, der kommer ud af kontrol og overskrider budgettet, og har derfor valgt at professionalisere bygherrefunktionen ved at etablere bygherreafdelinger, der skal stå for drift, vedligehold, om- og nybyggerier.
Landets kommuner professionaliserer bygherrefunktionen for at undgå byggerier, der overskrider budgettet. Det oplyser Ingeniøren.

Tidligere lod man de enkelte institutioners ledere stå for byggerierne, men risikoen for at disse løbes over ende af rådgivere og entreprenører er for stor, lyder det fra Bygherreforeningen.

Derfor har et større antal kommuner oprettet selskaber eller forvaltninger, der skal stå for drift, vedligehold, om- og nybyggerier. Tiltaget kommer i kølvandet på anbefalinger fra Ingeniørens tænketank, Visionariat, hvor tre byggeeksperter har påpeget, at professionel bygherreorganisation er en forudsætning for at få gennemført et ordentligt byggeri i overensstemmelse med tegninger, beskrivelser og budgetter.

Henrik L. Bang fra Bygherreforeningen er glad for, at der nu satses på de dygtige byggefolks evner.

- Politikerne har brug for et kompetent modspil i byggesager, og det får de kun, hvis det er folk med de rette kompetencer og de rette rammer, der sidder i en professionel bygherreorganisation. Det er hele forudsætningen for, at man kan få styr på byggeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109