23948sdkhjf

Byggeriet er Danmarksmester i udenlandsk arbejdskraft

De danske virksomheder har selv taget ansvar for at skaffe den manglende arbejdskraft i udlandet. Det har især byggeriet, som en af de mest travle erhvervsområder været dygtige til, og nye tal viser, at byggeriet nu scorer titlen som Danmarksmester i udenlandsk arbejdskraft
Arbejdskraft fra udlandet har gjort det muligt, at holde dansk økonomi i gang på et højt niveau. I bygge- og anlægsbranchen ville situationen for kunder og virksomheder se helt anderledes ud, hvis ikke de mange udenlandske håndværkere havde tilbudt deres arbejdskraft i Danmark. I Dansk Byggeri roser man virksomhederne for deres evne til at omstille sig efter forholdene på arbejdsmarkedet.

- Med stadig færre i den danske arbejdsstyrke har manglen på arbejdskraft været en trussel for dansk erhvervsliv. Men mange virksomheder har handlet hurtigt og har vænnet sig til at rekruttere medarbejdere fra et europæisk arbejdsmarked - i stedet for kun at tænke i dansk arbejdskraft. For den ved vi jo, der er for lidt af, siger konsulent Thomas Gyldal Petersen.

Han kan via løbende opgørelser konstatere, at virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen er blandt de bedste til at ansætte den nødvendige arbejdskraft fra udlandet.

- Vi oplever en meget stor interesse blandt vores medlemmer for at få primært tysk arbejdskraft hentet til Danmark. Tyskerne er fagligt dygtige og nemme at integrere i virksomhederne - og der er stor ledig kapacitet, forklarer Thomas Gyldal Petersen, og henviser til, at Dansk Byggeri har en konsulent ansat til at bistå virksomhederne i deres rekruttering, og han har meget travlt.

Men det er ikke bare tyskere, der kommer til Danmark. Tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at bygge- og anlægsbranchen med 3.278 aktive arbejdstilladelser i maj måned er den branche i Danmark med flest medarbejdere fra de nye østeuropæiske EU-lande.

- Det er en bemærkelsesværdig stigning fra 828 i maj 2006. Allerede tilbage i januar 2007 overhalede vi i bygge- og anlægsbranchen landbruget, som ellers har været længst fremme i rekruttering af arbejdskraft fra Østeuropa. Det viser, at virksomhederne har taget ansvar for at løse problemet med manglende hænder i Danmark. En løsning til gavn for kunderne, der kan få bygget nyt og vedligeholdt, men også til gavn for samfundsøkonomi og konkurrenceevne, fordi den udenlandske arbejdskraft bidrager til en hensigtsmæssig lønudvikling, slutter Thomas Gyldal Petersen.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094