23948sdkhjf

Dansk-fransk hotelprojekt på Strøget

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns kommune beslutter i dag, hvorvidt der skal gives grønt lys for et usædvanligt hotelprojekt med placering midt på Strøget i København. Husets glasfacade er inspireret af et dansk designikon – mens selve projektet er blevet til i et dansk-fransk samarbejde.
I dag afgør teknik- og Miljøudvalget i København om Strøgets sydlige del skal beriges med et designerhotel i verdensklasse med dybe rødder i den danske design-verden. Det oplyser dagbladet Børsen.

Det er især hotellets facade, der er interessant, da den er inspireret af Le Klint-lampen. En plisseret glasfacade skal fremstå som en omfortolkning af lampeskærmens plisseer. Det er den franske arkitekt Manuelle Gautrand, der står for det franske islæt, samtidig med at hun henter inspiration i den danske designtradition.

Manuelle Gautrand er kendt for sin meget ekspressive og eksperimenterende arkitektur. Hun var knap 30
år gammel, da hun stiftede sit eget arkitektfirma i Paris, og i de sidste 16 år har hun blandt andet stået for to metrostationer, en gangbro, et kulturcenter, flere biografer og biografkomplekser, et varehus, en lufthavnsbygning, en skole, et par institutioner og et teater.

Det dansk-franske hotelprojekt er et samarbejde mellem Manuelle Gautrands tegnestue og de danske Kieler Arkitekter. Hotellet er deres første projekt sammen.

På sigt skal det dansk-franske samarbejde munde ud i fælles deltagelse i de større internationale konkurrencer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094