23948sdkhjf

Aktivitet i Rusland smitter af på den danske byggebranche

Velux tager i dag første spadestik til deres anden fabrik i Rusland. Rockwool, Icopal og Per Aarsleff er blot nogle af de danske aktører, der har produktion i Rusland udelukkende med henblik på at servicere det russiske marked. Byggeboomet har nået Rusland.
Den heftige aktivitet i den russiske byggebranche har stor betydning for danske producenter og entreprenører. Ifølge dagbladet Børsen tager vinduesproducenten Velux i dag første spadestik til deres anden fabrik.

Administrerende direktør i Velux, Jørgen Tang-Jensen, siger om byggeriet og mulighederne på det russiske marked:

- Vi laver den her investering, fordi vi tror på, at det russiske samfund vil udvikle sig i en retning, hvor vi får en større og større middelstand, som får mulighed for at forbedre deres boligvilkår.

Værdien i den russiske byggebranchen udgjorde sidste år 52 mia. kr. og i modsætning til det europæiske marked, der er stagnerende, vokser markedet i Rusland med ca. 15-20% om året.

Investeringer i boligbyggeri i Rusland ventes at blive fordoblet frem mod år 2010, og dermed nå op på 80 mio. nybyggede boligkvadratmeter om året.

Velux, Icopal, Rockwool og Per Aarsleff har allerede fået et godt fodfæste på det russiske marked, og virksomhederne forventer få en stor andel i de mange millioner nybyggede kvadratmeter i fremtiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109