23948sdkhjf

Danmarks første trainee-elev inden for tømrerfaget

Virksomheder kan se unge nydanskere an med trainee-ordning. Pirasath Satkunam er den første elev, der har gennemført et trainee-forløb inden for tømrerfaget.
Pirasath Satkunam er den første elev, der har gennemført et trainee-forløb inden for tømrerfaget. Han kan med stolthed glæde sig over, at det har hjulpet ham til at få en læreplads i tømrerfirmaet Erik Jensen, Kragelund A/S ved Horsens.

- Der er virkelig tale om en solstrålehistorie. Trainee-forløbet har betydet, at virksomheden har haft god tid til at vurdere den unge, og det har samtidig været en kæmpechance for den unge til at kvalificere sig til en læreplads. Det er en rigtig god ordning for virksomheder, som måske er lidt usikre på, hvad det indebærer at ansætte en nydansk elev, udtaler chefkonsulent Anne Holm Sjøberg, Håndværksrådet, der står bag projektet.

Håndværksrådet står sammen med Danske Snedker- og Tømrermestre (DST) og Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark (TIB) bag et forsøgsprojekt om en trainee-ordning for at lette nydanske unges vej til en læreplads. En trainee-elev er en ung mellem 15-18 år, der ansættes i 3-6 måneder for at snuse til et håndværksfag, inden man går i lære. Projektet er medfinansieret af Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration.

- Mange af vores mestre giver udtryk for, at det kan være svært at vurdere den unge på kun 3 måneder. Vi ser en del eksempler på, at de unge springer fra igen, fordi uddannelsen ikke levede op til deres forventninger. Derfor bakker vi op om trainee-ordningen, fordi vi håber på, at det vil føre til flere lykkelige læreforløb på længere sigt, siger direktør Erik Møbius fra DST.

Kilde: Håndværksrådet - http://hvr.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093