23948sdkhjf

Facaderenovering giver 250 meter lang bygning

Adserballe & Knudsen opfører stort facadeprojekt til 183 millioner kroner.
Energibesparelse, bedre indeklima og bekæmpelse af vejstøj går hånd i hånd ved en omfattende renovering af fire boligblokke i Rødovre tilhørende PAB Brunevang Postfunktionærernes Andelsboligforening.

De fire boligblokke er særligt støjramte med en facade lige ud til Motorringvej 3.

Når beboerne om to år kan flytte tilbage, er deres lejlighed moderniseret indvendt. Men vigtigst er nok, at støjen inden døre er halveret, energiforbruget er reduceret, solceller på taget vil levere billig el, og boligkvaliteten er forbedret. Nye, lukkede altaner vil give beboerne en ekstra livskvalitet.

- Det er en gennemgribende renovering, som opfylder flere mål på samme tid, siger sektionschef Niels Jul Jakobsen, Adserballe & Knudsen.

Blokke bygges sammen
Opgaven til en samlet entreprisesum på 183 millioner kroner omfatter etablering af en ny facade uden på den eksisterende murstensfacade. Et system af bærende, lodrette stålprofiler fæstnes i fundamentet og på den gamle facade, og beklædes med 300 millimeter mineraluld. Profilerne skal bære nye altaner til boligerne og bære de to ekstra etager, som boligblokkene forhøjes med.

Boligerne støjsikres desuden med kraftigt støjdæmpende vinduer, såkaldte russervinduer. De kan åbnes, uden at støjen kommer ind. Samlet set reduceres støjen fra 68 dB målt indenfor til under 58 dB, som er grænseværdien for vejstøj.

De fire boligblokke bygges desuden sammen til en sammenhængende boligblok ved huludfyldning. Slutresultatet bliver en 250 meter lang boligblok, som danner en solid støjvold i forhold til de bagved liggende 12 boligblokke og de godt 160 boliger.

Adserballe & Knudsen har 40 håndværkere og funktionærer på opgaven, som tager to år endnu, frem til juni 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094