23948sdkhjf

SHL vinder stort projekt midt i Oslo

Tegnestuen har vundet konkurrencen om at tegne et godt 50.000 kvadratmeter stort forretnings- og kontorkompleks.
Bygherren er Store Brann Eiendom AS og den danske tegnestue Schmidt Hammer Lassen Architects(SHL) vandt foran fem konkurrerende forslag.

Vinderprojektet består af en sammenhængende bygningsstruktur, der i de øverste etager opdeles i mindre bygningsdele. Centralt i karréstrukturen anlægges en offentlig plads.

- Vi har tegnet et projekt, som skaber en synergi mellem bygningens daglige brugere, de besøgende til de mange butikker og restauranter og de mennesker, der slet og ret passerer gennem kvarteret, siger projektansvarlig senior partner, Kristian Lars Ahlmark, Schmidt Hammer Lassen Architects.

Fleksibelt og robust design af høj kvalitet
Det nye bygningskompleks består af cirka 10.000 kvadratmeter blandet butiks- og erhvervslokaler i de nederste etager, mens de øverste etager består af cirka 40.000 kvadratmeter fleksible kontorarealer.

Vinderprojektet er det andet markante projekt, som tegnestuen arbejder med i det centrale Oslo. I 2013 vandt arkitektfirmaet, som en del af et tværfagligt team, konkurrencen om at tegne ombygningen af Posthus-projektet.

Arkitektvirksomheden har desuden tegnet flere bygninger i Oslos Tjuvholmen-kvarter, hvor The Thief Spa er åbnet i foråret 2014, mens et større boligprojekt på Tjuvholmens yderste spids blev åbnet i efteråret 2014.


Fakta om projektet:
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects
Bygherre: Storebrann Eiendom AS
Areal: 58.500 kvadratmeter
Status: Planlagt opførelse 2017 – 2020
Landskabsarkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109