23948sdkhjf

Ny forældelseslov & obligatorisk byggeskadeforsikring

Folketinget har vedtaget ny forældelseslov og lov om byggeskadeforsikring. Dansk Byggeri kommenterer her på de to love.
Den nye forældelseslov samt lov om byggeskadeforsikring er netop vedtaget. Dansk Byggeri kommenterer her på begge love.

Ny forældelseslov
Den 1. juni 2007 vedtog Folketinget en ny forældelseslov, der træder i kraft d. 1. januar 2008. Loven erstatter bl.a. Danske Lovs 20 års forældelse med 10 år. I byggeriet er forældelse af mangelsansvar i udstrakt grad reguleret ved aftale (standardaftalerne AB92, ABT93 og Forbrugeraftalen).

Efter den ny forældelseslov vil der ikke kunne aftales 5 års ansvar med forbrugere. Ansvarsperioden i forhold til forbrugere er således 10 år.

Dansk Byggeri mener:
- For en meget stor del af byggeriet, nemlig den del, hvor kunden ikke er forbruger, vil ansvarsperioden fortsat være 5 år.

- Det er i øvrigt erfaringen, at af de mangler fra udførelsen, der først viser sig efter byggeriets aflevering, vil langt de fleste vise sig i de allerførste år, og der vil kun være meget få, der først bliver synlige efter 5 år.

Ny lov om obligatorisk byggeskadeforsikring netop vedtaget
Den 1. juni 2007 vedtog Folketinget en lov om obligatorisk byggeskadeforsikring. Loven træder i kraft d. 1. april 2008.

Byggeskadeforsikringen skal tegnes af professionelle, der opfører nye private boliger og skal dække væsentlige byggeskader i en 10 års periode.

Ud over at dække byggeskader, søges med andre tiltag antallet af fejl i byggeriet nedbragt på sigt. Disse tiltag skal også betales over forsikringspræmien.

Dansk Byggeri mener:
- Forsikringen er god for den forbruger, der som lejer/ejer er så uheldig at få brug for den.

- Selv om forsikringspræmien betales af den professionelle, vil udgiften hertil som alle andre byggeomkostninger blive betalt af forbrugerne i sidste ende.

- De langsigtede formål, der forfølges i loven – ud over forsikringsdækningen af forbrugeren – gør ordningen omstændelig og kunne indebære, at den bliver unødig dyr for forbrugeren.


Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109