23948sdkhjf

Dansk Byggeri foreslår videncenter om miljøfarlige stoffer

Organisationen opfordrer til at få samlet al viden.
Asbest, PCB, bly. Hvor findes stofferne, og hvad gør man med dem. Både forbrugere og byggeriets rådgivere og udførende har krav på at få klar besked. Det skriver brancheorganisationen i en pressemeddelelse.

Dansk Byggeri opfordrer igen til at få samlet al viden og til at få sat penge af til et videncenter for affaldshåndtering, herunder miljøfarlige stoffer

I sidste uge var der en del omtale af asbest, som angiveligt har være anvendt i omkring 30.000 danske sommerhuse.

- Vi kommer ikke uden om, at der under de store overskrifter gemmer sig en underliggende udfordring, nemlig manglende viden. Det gælder den forbruger, der har købt hus. Det gælder også entreprenøren, som har de problematiske stoffer i hænderne, og det gælder rådgiverne, når ombygninger eller nedrivninger planlægges. Hertil kommer et behov for bedre tilsyn og håndhævelse af reglerne fra kommunernes side, siger miljøkonsulent Simon Stig-Gylling, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har med en støtteerklæring fra Miljøstyrelsen søgt midler i forskellige fonde med henblik på at få oprettet et uvildigt videncenter, som kan vejlede alle parter i byggeprocessen om blandt andet miljøfarlige stoffer og genanvendelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125