23948sdkhjf

Se de nominerede til In-situ Prisen

Tre byggeprojekter er nomineret til Dansk Betons pris, der sidste år gik til Moesgaard Museum.
Stien foran Novo Nordisk nye hovedsæde i Bagsværd, DSV’s nye hovedsæde i Hedehusene og Navitas i Aarhus er alle nomineret til In-situ Prisen, der uddeles den 10. marts på Bæredygtig Beton Konferencen.

Prisen uddeles af Dansk Beton Fabriksbetongruppen under Dansk Byggeri.

- Årets tre nominerede byggerier er funktionelle og elegante løsninger, som spænder vidt og præsenterer in-situ betonens formbarhed og smukke finish på bedste vis. Samtidig viser løsningerne, at in-situ betonens fordele gælder, hvad enten vi taler om bygning eller landskab, fortæller formand for bedømmelseskomitéen, Jesper Gottlieb fra Gottlieb Paludan Architects.

100 meter betonplade
Den såkaldte ’Hvide Rambla’ i Bagsværd er en gigantisk 100 meter lang betonplade, der som en svungen sti, fører op til Novo Nordisk nye hovedsæde. Den har skiftevis glittede og kostede felter og masser af organiske bugtninger, dobbeltkrumme kanter og specialfremstillede plinte.

Bag designet og projekteringen af hele parken og de grønne tage står SLA, mens SKAG har stået bag udførelsen med G.Tscherning A/S som underentreprenør. Selve bygningen er tegnet af Henning Larsen Architects og opført af MT Højgaard.

Vægge og møbler
I transportvirksomheden DSV’s nye hovedkvarter i Hedehusene får den flot svungne in-situ støbte receptionsskranke følgeskab af siddemøbler, store plantekummer og en næsten svævende skillevæg, ligeledes støbt på stedet. Også de udendørs belægninger er in-situ støbte med kostede overflader.

DSV-hovedsædet er tegnet af PLH Arkitekter A/S og med DS Flexhal som entreprenør.

Blankslebent gulv
I uddannelses- og erhvervscentret Navitas på Aarhus Havn spejler det blankslebne, støbte betongulv de in-situ støbte vægflader og 1,5 meter høje, støbte bjælker, der fungerer som såkaldt svævende vægge. Udendørs er facaden i stueplan ligeledes udført i glat in-situ støbt beton.

Navitas er tegnet af Kjær & Richter og Christensen & Co. med A. Enggaard A/S som entreprenør.

Vinderen af In-situ Prisen afsløres den 10. marts på årets Bæredygtig Beton Konference i Tivoli Hotel & Congress Center i København. Tidligere modtagere af In-situ Prisen tæller blandt andet Moesgaard Museum ved Aarhus, Den Blå Planet i Kastrup og Skateparken i Fælledparken, København.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094