23948sdkhjf

International inspiration til betonbranchen

Den hollandske arkitekt René van Zuuk komme til Danmark for at præsentere de nye muligheder, som CNC-fræsede formsystemer kan give.
En dag fuld af viden og inspiration om at bygge bæredygtigt med beton. Det er, hvad der venter de hundredvis af arkitekter, ingeniører, bygherrer og betonproducenter, der den 10. marts samles på årets Bæredygtig Beton Konference i Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Den internationale inspiration kommer fra arkitekt René van Zuuk, der står bag en række markante byggerier, hvor bæredygtighed er en vigtig del af konceptet. På konferencen viser han, hvordan ny computerteknik har indflydelse på̊ arkitekturen, og han præsenterer projekter, der illustrerer de nye muligheder, som CNC-fræsede formsystemer kan give.

Julian Weyer, partner i Arkitektfirmaet C.F. Møller, er en af dem, der har fulgt René van Zuuk og hollandske arkitekter gennem en årrække:

- René van Zuuk er spændende, fordi der altid er en vis uforudsigelighed i hans byggerier, og fordi han bruger beton på en poetisk måde. Samtidig er der kvalitet i hans projekter, uden at det nødvendigvis er store højbudget-opgaver, siger Julian Weyer.

Klima og forandringer
Der er mere inspiration at hente fra Jesper Bo Jensen, Fremforsk - Center For Fremtidsforskning, om bæredygtighed og krav til boligens udformning. Desuden taler Kirsten Ledgaard, By & Havn, om By & Havns vision for bæredygtig byudvikling i den københavnske Nordhavn.

Klimaet er en vigtig faktor for det bæredygtige byggeri, og her fortæller DR’s klimaekspert Jesper Theilgaard om de nye muligheder, som klimaforandringerne giver byggeriet. Jesper Theilgaard inddrager blandt andet de nominerede projekter til Bæredygtig Beton Prisen, som uddeleles på konferencen, og hvor vinderen findes ved en publikumsafstemning på Dansk Betons hjemmeside. Man vil også kunne møde Jesper Theilgaard i en helt utraditionel rolle som del af det musikalske indslag ”Time for Reflection”. En såkaldt pingpong-koncert mellem Jesper Theilgaards refleksioner over klimaforandringerne og seks kvindelige sangere og musikere.

På konferencen bliver det også afsløret, hvem der modtager In-situ Prisen for pladsstøbt beton, og tilsvarende får arkitekt Klaus Toustrup fra Arkitektfirmaet C.F. Møller overrakt Betonelement-Prisen sammen med Utzon-Statuetten for sit unikke arbejde med beton og ungdomsboligerne Henius House i Aalborg. Sidst, men ikke mindst, får DTU-professor Kristian Hertz overrakt Betonprisen for sin indsats for udvikling af nye betonkonstruktioner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078