23948sdkhjf

Caverion forventer stabil vækst i 2015

Installatørkoncernens afdelinger i 13 lande havde et fald i omsætningen på tre procent i 2014.
Caverion-koncernen kom ud af 2014 med et stærkt fjerde kvartal. Det kunne dog ikke redde omsætning, som faldt med tre procent til 2,475 milliarder euro, mens EBITDA faldt med én million euro, hvilket er mindre fald til 80,7 millioner euro i forhold til året før. Det viser tallene i koncernens årsrapport.

Koncernen har mere end 18.000 medarbejdere i 13 lande i Nord- og Centraleuropa.

Projekter, især i Norge og Danmark, forringede rentabiliteten i første halvdel af året 2014. En turnaround indenfor firmaet betød at projektopgaverne skred godt i løbet af anden halvdel af året, skriver virksomheden i sin årsrapport.

- I 2014 har vi fokuseret på at opbygge Caverion i et enkelt, sammenhængende selskab. I anden halvdel af året har vi haft held til at udvikle vores forretningsgang med flere nye
kontrakter for store projekter, som inkluderer design og opbygning af de samlede tekniske løsninger, samt flere nye administrerende serviceaftaler, siger koncernchef Fredrik Strand i en udtalelse i rapporten for 2014.

Forventer stabil vækst i 2015
I årsrapporten skriver koncernen også, at virksomheden har en ordrebacklog på 1,323 milliarder euro, hvilet er en stigning på syv procent. Derudover forventer man, at væksten vil være stabil indenfor serviceområdet tekniske installationer og vedligehold. Krav om øget energieffektivitet og bedre indeklimaer og stramninger af miljølovgivningen vil være væsentlige faktorer til at støtte den positive markedsudvikling.

- Behovet for servicemanagement tjenester forventes at stige. I takt med at teknologien i bygninger er stigende, forventes behovet for nye tjenester og efterspørgslen efter livscyklusløsninger at stige. Kundernes tendens til at fokusere på deres egne kern operationer fortsætter med at åbne muligheder for Caverion i form af outsourcede driftsmuligheder og vedligeholdelse primært til offentlige myndigheder, virksomheder og hjælpeprogrammer, skriver virksomheden i sin årsrapport.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281