23948sdkhjf

Ny stor udstykning af byggegrunde ved Kolding

44 byggerrunde udstykkes på en 70.000 kvadratmeter stor grund.
Tæt på Kolding centrum udstykkes nu 44 byggegrunde med både skov, fjord og skole som naboer. Området var populært helt tilbage i jernalderen, viser arkæologiske udgravninger.

Idemanden, Klaus Hansson, der er i spidsen for selskabet Idylvænget ApS, opdagede udstykningen ved et tilfælde.

- På cykel kørte jeg forbi en grøn og frodig eng med et til-salg-skilt. Jeg tænkte, det her er lige noget for mig. Der er jo altid mangel på attraktive byggegrunde, og disse er simpelthen noget af det bedste, jeg nogensinde har set. Placeringen er unik i smukt landskab kun et stenkast fra den velfungerende skole og idrætsforeningen i Dalby, fortæller Klaus Hansson, partner i Idylvænget ApS.

Byggemodningen er næsten færdig, og de første huse er ved at blive opført. Efter nytår er salget af grunde for alvor gået stærkt, og selskabet bag udstykningen forventer at have solgt mellem 10 og 15 grunde inden påske. Dels på grund af udstykningens på én gang centrale og naturskønne beliggenhed, dels på grund af den attraktive totaløkonomi ved at opføre et splinternyt hus, da byggeriet skal opfylde 2015-kravene til energieffektivitet.

Slog til med det samme
En af de første grundkøbere på Idylvænget er det sønderjyske byggefirma Alterna Huse. Indehaver Allan Nielsen var på udkig efter en god grund at bygge et udstillingshus på, og da han så planen for udstykningen på Idylvænget, slog han til med det samme.

- Området er rigtig flot, og udstykningen ligger fantastisk. Vi har været heldige at få en rigtig fin grund midt i naturen. Et af vores eksisterende typehuse er tilpasset efter grunden og verdenshjørnerne, så det passer til engens forløb, fortæller Allan Nielsen.

Ikke to af de 44 grunde er ens. Set som en helhed har Bo Christensen, arkitekt og partner i Idylvænget ApS, tilstræbt en landsskabsarkitektur, der er i god tråd med det eksisterende landsbymiljø i Dalby. Han har skabt et organisk udtryk med kurvede grunde, hvis forløb i landskabet centrerer sig om de grønne fællesarealer i midten med blandt andet legeplads. Med i de grønne områder er også et stykke skov, hvor der etableres en skovlegeplads og bålplads. Salget af grundene varetages af danbolig Henning Larsen & Co.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156