23948sdkhjf

Randers Kommune river huse ned på Århusvej

Rettidig omhu er årsagen til, at Randers Kommune for øjeblikket river husene ned i Randers.
Ejendommene er opkøbt i løbet af de seneste 8-9 år, fordi arealerne skal bruges til en eventuel udvidelse af Århusvej. I takt med at beboerne flytter rives husene ned.
For øjeblikket er flere huse på Århusvej ved at blive revet ned. Ejendommene tilhører Randers Kommune og blev købt af kommunen som led i en langsigtet plan om at udvide Århusvej. Det skriver Randers Kommune på sin hjemmeside.

- Kommunen købte ejendommene, typisk huse, for 8-9 år siden. Målet var at gøre klar til en eventuel udvidelse af Århusvej, hvis der bliver truffet en politisk beslutning om en ny broforbindelse, og for at de berørte ejere ikke skulle leve med usikkerheden om, hvornår vejen udvides, tilbød kommunen dem at købe ejendommene,” fortæller Søren Fonseca, sekretariatsleder i Miljø og Teknik.

Der er købt i alt 10 huse og sammen med opkøbet, blev der givet en politisk bevilling til at rive husene ned.

- Flere af de oprindelige ejere fortsatte med at bo i husene som lejere. Nu er de fleste efterhånden flyttet, og de resterende midlertidige lejemål er ved at udløbe. Derfor er vi i gang med at rive husene ned, siger Søren Fonseca.

Da husene er købt netop med henblik på at rive dem ned, giver det ikke mening at fortsætte med at vedligeholde dem. Hvis kommunen fortsat skulle leje boligerne ud, ville risikoen for større reparationer og vedligeholdelsesarbejde stige – og dermed en økonomisk risiko for kommunen. Derfor er det rettidig omhu at rive de tomme ejendomme ned nu. I stedet bliver grundene planeret, og der bliver plantet græs.

- På den måde skaber vi grønne oaser langs Århusvej, som sikrer, at det fortsat er pænt at se på, og vi er samtidig klar, hvis der skal laves en udvidelse af vejen, siger Søren Fonseca.

De grønne områder vedligeholdes af kommunen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078