23948sdkhjf

Nyt netværk samler byggebranchen

Ingeniører, entreprenører, arkitekter, materialeproducenter og udviklingskonsulenter mødes i det nye BYG netværk.
NCC, Cowi, Unicon og Bips er således gået med i BYG netværkets styregruppe og skal være med til at præge udviklingen af netværket. Det skriver Dansk Arkitektur Center i en pressemeddelelse.

Første netværksmøde bliver afviklet den 25. februar.

- Byggebranchen spiller en afgørende rolle i samfundet – både økonomisk, miljømæssigt og socialt. Men der er brug for at branchen går fra at være reaktiv til at være proaktiv, til selv at tage ansvar for en bæredygtig udvikling af fremtidens byggeri og derved t påvirke samfundet i en positiv retning. Her er det helt nødvendigt at mødes på tværs af branchen, siger Martin Manthorpe, udviklingsdirektør NCC

Faglige arrangementer og mindre, lukkede grupper
Netværket består af et fælles spor som udgøres af en række faglige arrangementer og debatter - f.eks. om bæredygtig præfabrikation og bæredygtige byggematerialer - med førende forskere og praktikere på området. Derudover får medlemmerne mulighed for at oprette mindre, lukkede og mere fasttømrede netværksgrupper om specifikke emner og udfordringer. Den viden som deles og opbygges i de mindre grupper, vil siden hen blive ført tilbage i det fælles spor og komme alle medlemmer til gode.

- BYG netværket favner fagfolk fra hele byggebranchen, og vi tror på, at det er i denne befrugtning på tværs af de traditionelle siloer at perspektiv, innovation og udvikling finder sted, siger Nikolaj Bjerregaard, salgs- og marketingdirektør, Unicon.

Indflydelse på rammevilkår
Læringerne fra netværket vil også blive bragt videre på anden vis. Dansk Arkitektur Center baserer sig på et offentligt-privat partnerskab mellem Realdania og Staten, der er repræsenteret ved Erhvervs- og Vækstministeriet, Kulturministeriet, Miljøministeriet og Klima-Energi- og Bygningsministeriet.

Det vil således være muligt for netværksgrupperne at udarbejde anbefalinger til forandringer af de politiske rammevilkår på specifikke områder som Dansk Arkitektur Center så vil præsentere for de relevante ministerier og styrelser.

På den måde adskiller BYG netværket sig fra andre netværk, i og med at der er en unik mulighed for at påvirke de politiske rammer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079