Sygehus-investering på 80 millioner stadig i spil
Støtteforeningen for neurorehabiliteringscenteret vil kæmpe for fortsat placering i Brønderslev.
I februar for et år siden vedtog regionen, at neurorehabiliteringen fortsat skulle foregå i Brønderslev. Siden er forudsætningerne ændret, og genoptræningscenterets fremtid er igen uvis. Det indgår nu i den samlede debat om sygehusstruktur. Arkivfoto: Bent Bach, NORDJYSKE
Det stod klart, da foreningen mandag aften havde generalforsamling på Hedelund i Brønderslev.
Arbejder i kulissen
Støtteforeningen arbejder bag kulisserne, som formand Frank Jensen udtrykker det i beretningen.
- Vi håber, at vi kan påvirke politikerne, så vi kan beholde et velrenommeret og fagligt højt ydende rehabiliteringscenter i Brønderslev.
- Og på trods af usikkerheden om den fortsatte drift af centeret i Brønderslev, ved vi, at personalet stadig yder en professionel og kompetent behandling af patienterne.
Frank Jensen opridsede i beretningen en turbulent forhistorie, hvor en mulig lukning eller flytning af genoptræningscenteret for hjerneskadede har været på tale.
- I februar 2014 meddelte Region Nordjylland, at der var truffet beslutning om, at neurorehabiliteringscenteret fortsat skulle ligge i Brønderslev. Bestyrelsen var naturligvis glad, idet vi kunne finde mange gode argumenter for at beholde det i byen.
Planen var et byggeri til 80 mio. kroner. Overvejelserne gik på at bygge et helt nyt hus på den eksisterende sygehusgrund, renovere det eksisterende byggeri eller at bygge på en anden grund i Brønderslev.
Næstformand Karsten Frederiksen oplyste på generalforsamlingen, at Brønderslev Kommune har været og er klar til at opfylde ethvert ønske regionen måtte have til byggeri.
Jubel vendt
- Mens vi stadig sad med hænderne højt over hovedet i jubel over beslutningen, blev det hverdag igen.
- En delegation fra Region Nordjylland var på besøg på Sjælland, hvor den så et genoptræningscenter med tidssvarende faciliteter og udstyr.
Ændrede ønsker øgede udgiften til 220 mio. kroner. Penge som regionen ikke umiddelbart kunne finde.
- Nye toner lød, og pludselig forlød det, at projektet i Brønderslev slet ikke kunne gennemføres, og sygehusene i Dronninglund og Frederikshavn kom pludselig i spil. Det foruroligede naturligvis både støtteforeningen - men også personalet, konstaterer Frank Jensen i beretningen.
På generalforsamlingen i støtteforeningen blev det flere gange nævnt, at regionsrådsformand Ulla Astman for et år siden som gæst i foreningen oplyste, at neurorehabiliteringscenteret skulle ligge i Brønderslev. Og foreningen tog derfor ifølge Frank Jensen kontakt til regionsrådsformanden, da der igen blev rejst tvivl om centerets placering.
- Hun mente nu, at en endelig beslutning om placering skulle tænkes ind i en ny sygehusplan, hvilket kunne resultere i, at Brønderslev blev fravalgt. Dog skal det nye center ligge centralt, men kigger ”man” på et kort over regionen, er der ingen byer, som ligger så centralt som Brønderslev, vurderer Frank Jensen.
Formanden var fraværende på grund af arbejde, og næstformand Karsten Frederiksen læste i hans fravær bestyrelsens beretning op.