23948sdkhjf

Nu skal håndværkere uddannes i taksering

Taksering af byggeskader bliver i højere og højere grad foretaget af håndværkere, der er autodidakte på takseringsområdet.
Men håndværkerne mangler i de fleste tilfælde forsikringsfaglige kompetencer. Det ændrer en ny uddannelse for håndværkstaksatorer nu på.

I marts starter den første uddannelse af håndværkstaksatorer, og undervisningslokalet vil være helt fyldt op.

På Forsikringsakademiet, der er forsikringsbranchens uddannelsesinstitution, har man startet den nye uddannelse for at give håndværkerne den viden og de værktøjer, der er nødvendige for at kunne foretage præcise takseringer af byggeskader.

- Udfordringen er, at vi ikke ved nok om det forsikringsfaglige og juridiske, som hele tiden dukker op, når vi står med takseringsopgaver. Det er typisk afskrivningerne, som giver problemer. Selskaberne har forskellige regler, og det kan være svært for os at argumentere for og imod. Hvis vi så ikke kan blive enige, skal selskabets egne konsulenter på banen. Det trækker sagen i langdrag og går i sidste ende ud over kunderne, siger Christian Oversø, direktør og håndværkstaksator i snedker- og tømrerfirmaet Gorm Larsen og Søn, og fortsætter:

- Det vil uden tvivl stille os i en fordelagtig situation at kunne dokumentere vores kompetencer, og vi vil bruge certificeringen i vores markedsføring.

Christian Oversø skal selv på skolebænken i marts, og han er en af idémagerne bag den nye uddannelse, Certificeret håndværkstaksator, som er udviklet af Forsikringsakademiet i samarbejde med forsikringsbranchen og håndværkstaksatorer.

Når opgaver flyttes, flytter uddannelse med
Forsikringsakademiet har en lang tradition for at uddanne de taksatorer, der er ansat direkte i forsikringsselskaberne. I de senere år er udviklingen dog gået i retning af, at nogle taksatoropgaver flytter ud af selskaberne.

- Vi udvikler vores uddannelser og kurser i tæt samarbejde med branchen og reagerer på de forandringer, der sker. Den nye uddannelse sikrer, at taksatorerne fortsat har samme referenceramme for uddannelse, uanset hvor de er ansat. Den, der har et certifikat, har også de kompetencer, der skal til for at udføre jobbet, lyder det fra Flemming Bonvang, kundechef på Forsikringsakademiet.

Udover alle de nødvendige faglige aspekter, så vil uddannelsen også give håndværkerne kompetencer til at håndtere de svære situationer og konflikter, som kan opstå, når man har med byggeskader at gøre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094