23948sdkhjf

Ingen PCB i Kolding

I efterårsferien blev 13 kommunale ejendomme tjekket for PCB.
Nu er prøverne blevet analyseret, og ingen af stederne er der fundet for høje koncentrationer af det sundheds- og miljøskadelige stof. Det skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside.

- Vi havde på forhånd vurderet, at risikoen for at finde for høje koncentrationer var beskeden, men nu har vi dokumentation for, at der ikke er sundhedsfare forbundet med at opholde sig i de 13 bygninger på grund af PCB, forklarer bygningskonstruktør Carsten Gotborg, Kolding Kommune.

PCB blev brugt i byggematerialer som for eksempel fugemasse, lim og maling fra 1950 og frem til 1977, hvor anvendelsen blev forbudt. Ved at gennemgå bygningsregistrene har Kolding Kommune identificeret de kommunale ejendomme, der blev bygget/renoveret i perioden.

I 2012 undersøgte kommunen de 27 bygninger, hvor risikoen for PCB blev vurderet til at være var størst. Her fandt man for høje koncentrationer i to bygninger – Bramdrup Skole og Lyshøjskolen. De to skoler er efterfølgende blevet renoveret.

- Hvis vi gør status, så er Kolding sammenlignet med andre kommuner sluppet billigt. Der er eksempler på kommuner, hvor man har måttet rive bygninger ned, og hvor man har måttet flytte skolebørn til midlertidige lokaler, mens der blev foretaget omfattende og meget dyre renoveringer. Hos os har vi kun fundet PCB to steder, og de nødvendige renoveringer på Bramdrup Skole og Lyshøjskolen kunne vi foretage i sommerferien, fortæller Carsten Gotborg og fortsætter:

- En af forklaringerne på, at vi er sluppet så billigt, kan være, at byrådet altid har prioriteret og sat penge af til den løbende vedligeholdelse af vores bygninger. Vi har udskiftet rigtigt mange facader på vores bygninger gennem årene, og når man gør det, bliver gamle byggematerialer, som måske har indeholdt PCB, udskiftet med nye og renere materialer. Derudover er Kolding kendt for at have anvendt en lidt mere konservativ byggestil end mange af de andre større og hastigt voksende provinsbyer i de hurtige 1960'ere og 1970'ere, hvor der blev opført rigtigt mange kvadratmeter på kort tid.

Kolding Kommune har de seneste år konsekvent tjekket for PCB ved renovering af ejendomme, der er opført eller renoveret i perioder 1950-1977.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078