23948sdkhjf

Bygningskollaps: Bærende del blev kraftigt reduceret

Muren blev overbelastet med 190 procent, da bygning under renovering kollapsede i Mølleparken i Frederikshavn i november.
En ny rapport, der er udarbejdet af Rambøll og Aalborg Universitet for Energistyrelsen, sætter fingeren på, hvad der gik galt under arbejdet med renoveringen af Mølleparken i Frederikshavn. Det skriver DR Nordjylland.

I NCCs renoveringsarbejde havde man gravet ind under den 150 millimeter tykke mur, og det gjorde, at den bærende del af muren kun stod på 30 millimeter af fundamentet.

- Den allervæsentligste årsag til at den bærende gavl styrtede sammen er, at man i den forberedende fase har fjernet vederlaget for den bærende væg i nederste etage, siger Kaare K.B. Dahl, der er seniorprojektchef hos Rambøll, til DR Nordjylland.

Renoveringen af Mølleparken skal efter planen være færdig i midten af 2016. Til den tid vil beboerne have fået lejligheder, der er mere tidsvarende og mere energivenlige.

Boligblokkene får hulmursisolering bag en ny teglstensfacade, alle vinduer og døre udskiftes, ligesom der bliver lavet nye badeværelser, altaner og installationer.

Se originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Nordj...

Se rapport: http://www.dr.dk/NR/rdonlyres/DCBAF4E6-A...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188