23948sdkhjf

Byrum omkring Nørrebro Station skal bindes sammen

Nørrebro station er på vej til at blive et af de største trafikknudepunkter i Danmark, men byrummet omkring stationen hænger ikke sammen og trænger til en kærlig hånd.
Borgere, handlende og brugerne er inviteret til en guidet rundtur og til at indgå i dialog med Københavns Kommune om det fremtidige byrum i området. Det sker på lørdag den 24. januar. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Lokalt har der i mange år hersket et stort ønske om, at Københavns Kommune tager hånd om Nørrebro stationsområde, så der sikres en sammenhængende udvikling. Og det skal ske på lørdag den 24. januar 2015.

Planen er efterfølgende at få udarbejdet et samlet idéoplæg om udviklingen af området. På den måde får Københavns Kommune et samlet billede af mulighederne samt af borgernes behov og ønsker for, hvordan Nørrebro stationsområde kan udvikle sig.

Oplægget bliver udgangspunktet for kommunens videre plan- og budgetproces. For på nuværende tidspunkt har politikerne endnu ikke truffet beslutninger om realiseringen af projektet.

Startskuddet til projektet lyder på lørdag den 24. januar kl. 10 på Lyngsies Plads foran Lygten Station.

Her har Københavns Kommunes Økonomiforvaltning, Teknik- og Miljøforvaltningen, Områdefornyelsen Fuglekvarteret samt Bispebjerg og Nørrebro Lokaludvalgene i et samarbejde inviteret interesserede borgere til en guidet rundtur i området.

Ingen sammenhæng endnu
Mens den fremtidige biltrafik, samt bus-, s-togs- og metro-driften allerede er planlagt og fremover vil sætte sit præg på området omkring Nørrebro station, hænger området som helhed endnu ikke sammen.
De fleste byrum omkring Nørrebro station er nedslidte, og der findes endnu ikke en samlet plan for, hvordan de kan indrettes og anvendes.

- Nørrebro Station er allerede i dag et vigtigt trafikknudepunkt som rigtig mange københavnere benytter hver dag. Når Metro Cityringen åbner i 2019, kommer der endnu mere tryk på, og derfor er det vigtigt, at vi nu får lavet en plan for, hvordan vi kan få hele området til at fungere bedre. Jeg ser frem til et idéoplæg omstationsområdet, og det skal selvfølgelig skabes i dialog med borgerne, erhvervslivet og lokaludvalgene, siger overborgmester Frank Jensen (S).

- Vi er lige nu i fuld gang med anden etape af Nørrebrogade, hvor vi skaber bedre forhold for cyklister, gående og bylivet på Nørrebro. Nu tager vi fat på det store lokale ønske om at sikre bedre byrum og byliv i området ved Nørrebro Station. Og her skal ideerne selvfølgelig også komme fra de københavnere, der skal bruge og skabe livet i de nye byrum, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (El).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189