23948sdkhjf

Nu skal Fyn energirenoveres

Velux, Rockwool, Danfoss og Grundfos skal få flere fynske parcelhus-ejere til at energirenovere.
En energirenovering kan ikke alene betyde, at man sparer penge på varmeregningen, man kan også forøge sin boligs salgsværdi, forbedre boligens indeklima og bidrage til at sænke CO2 udledningen.

Men alt for mange boligejere undlader at energirenovere deres hjem, fordi de tror, at det er for dyrt eller for krævende. Det vil Energi Fyn og Betterhome i fællesskab lave om på.

- En moderat energirenovering af landets parcelhuse fra 1960-1990 kan give en årlig energibesparelse på 10-15 milliarder kroner. Hos Energi Fyn har vi stort fokus på at reducere energiforbruget. Derfor har vi allerede et tæt samarbejde med Odense Kommune omkring Bedrebolig. Vi støtter også med glæde op om Betterhome, der anviser konkrete løsninger på basis af en gennemgang af fynboernes huse. Jo flere, der gør boligejerne opmærksomme på de mange fordele, der er ved at energirenovere, jo større sandsynlighed er der for, at flere boligejere vælger at energirenovere og dermed bidrager til den grønne omstilling, siger Henning Rask, energisparechef hos Energi Fyn.

Konkrete og overskuelige løsninger
Betterhome er et samarbejde mellem Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux, der tilsammen har næsten 300 års erfaring med at levere kvalitetsløsninger til danske bygninger. Formålet med Betterhome er at gøre det nemt og konkret for husejere at få sat handling bag de gode tanker om en mere behagelig bolig med en lav energiregning.

- Undersøgelser viser, at mange husejere mener, at det er bøvlet at energirenovere deres bolig. I Betterhome lægger vi vægt på at kunne tilbyde husejerne konkrete løsninger, der bidrager til lavere energiforbrug og bedre indeklima, forklarer Niels Kåre Bruun, direktør i Betterhome.

At flere danskere energirenoverer deres bolig vil ikke kun have en positiv indvirkning på energiforbruget, men vil i høj grad også kunne få en gavnlig effekt på mange menneskers trivsel og sundhed, da 30 procent af de danske boliger i dag har problemer med indeklimaet, som kan nedsætte trivslen og være sundhedsskadelige. En energirenovering har desuden stor betydning for boligens værdi.

Tilskud til energirenovering
Står man for at skulle energirenovere sin bolig, kan man søge om et kontant tilskud hos Energi Fyn. Det er vigtigt at søge om tilskuddet, inden man går i gang med en energirenovering. Det skyldes, at et energibesparende projekt ifølge lovgivningen skal godkendes, inden det påbegyndes, for at der efterfølgende kan udbetales tilskud. Den realiserede besparelse udbetales som et kontant tilskud på 0,30 kroner inklusiv moms pr. godkendt kWh. Det vil sige, at beløbet kun udbetales for den besparelse, man opnår det første år.

Fakta om BetterHome
BetterHome er et partnerskab mellem Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux Gruppen.

De fire virksomheder er gået sammen for at gøre det nemmere og mere overskueligt for husejere at få skabt et mere energibesparende hjem med godt indeklima. BetterHome bygger på ekspertisen fra de fire selskaber.

Gennem et tæt samarbejde med håndværksfirmaer tilbyder BetterHome konkrete løsninger, der bidrager til lavere energiforbrug og bedre indeklima.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11