23948sdkhjf

Jagten på murerlærlinge er skudt i gang

Nu skal de unge i Vejle for alvor have øjnene op murerfaget.
Murermestrene i Vejle og omegn har meget at tilbyde lærlinge, og det skal de unge mennesker nu have at vide. Derfor er der opstået et tæt samarbejde mellem Syddansk Erhvervsskole, Dansk Byggeris lokalafdeling i Vejle og en stribe lokale murermestre. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

- Vi ser en klar tendens til, at færre og færre vælger at blive murer. Det er vi selvfølgelig kede af, for vi mener selv, at det her er et fag, hvor vi har rigtig meget at byde på, siger murermester Bent Olsen.

Han er en af samarbejdsparterne, og da han blev spurgt, om han ville være med til at gøre en ekstra indsats for at få flere unge til at vælge faget, var han ikke i tvivl.

- Vi har en alsidig hverdag, hvor ikke to dage er ens, vi arbejder med et solidt håndværk, og så har vi mange spændende opgaver. Jeg tror på, at faget tilbyder rigtig meget af det, som de unge gerne vil, men alligevel mangler vi lærlinge. Det må jo betyde, at vi ikke har været gode nok til at gøre os synlige indtil nu, siger murermesteren.

Der bliver sat fokus på faget gennem en storstilet annoncering i de lokale aviser, hvor murermestrene har slået stillinger op og dermed viser, at de har brug for de unge. Samtidig er der åbent hus på Syddansk Erhvervsskole i Vejle lørdag, hvor mestrene vil møde op for at tage en snak med de unge om livet som murer.

- Vi er jo stolte af vores fag, så nu skal vi bare ud og fortælle de unge, hvad vores uddannelse kan tilbyde. Vi har simpelthen brug for dem. Ikke kun til at få hverdagen til at hænge sammen i vores virksomheder, men også så der står nogle dygtige håndværkere klar til at overtage vores virksomheder, når vi en dag skal på pension, siger Bent Olsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11