23948sdkhjf

Aktivhus Danmark klar til at spille en rolle

Den internationalt anerkendte Active House Alliance er nu en officiel spiller på det danske marked for designværktøjer til bæredygtigt byggeri.
Flere end 60 interessenter mødte torsdag op hos Dansk Byggeri for at deltage i stiftelsen af Aktivhus Danmark. Som en dansk pendant til den internationale Active House Alliance skal foreningen nu arbejde for at udbrede bæredygtigt byggeri.

Målet er at etablere en platform for vurdering af bæredygtighed ved både nybyggeri og renovering af små om mellemstore bygninger i Danmark.

Initiativet fik pæne ord med på vejen af klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen:

- Regeringen har med byggepolitisk strategi sat fokus på at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark. Det glæder mig at se, at byggebranchen også arbejder aktivt på at fremme bæredygtigt byggeri, som stiftelsen af Aktivhus Danmark er et godt eksempel på, sagde ministeren og slog tonen an ved Aktivhus Danmarks første konference om bæredygtighed.

Aktivhus Danmarks formand, arkitekt Brian Møinichen Wendin fra Velux, betegnede det som et privilegium at få anerkendt foreningens betydning af ministeren ved stiftelsen.

- Og det er også vigtigt for Aktivhus Danmark at få skabt kendskab til den vigtige rolle, som vi håber at komme til at spille – også i Danmark, sagde han.

Brian Møinichen Wendin beskriver konceptet som et let tilgængeligt og økonomisk overkommeligt design- og klassificeringsværktøj for bæredygtighed i nybyggerier og ved renoveringer.

- Vi ønsker at være dialog med alle dele af byggeriets værdikæde - lige fra bygherrer og finansieringsinstitutioner til rådgivere, materialeproducenter og udførende virksomheder. Aktivhus er et bredt koncepter med fokus på såvel energi som indeklima og miljø, understreger Brian Møinichen Wendin.

Aktivhus Danmark får adresse hos Dansk Byggeri i Nørre Voldgade 106.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094