23948sdkhjf

Udkantsmestre får dobbelt uppercut

Håndværksmestre i de såkaldte udkantsområder af Danmark går glip af milliarder af støttekroner, lyder kritikken fra lokale foreningsformænd.
Regeringen gav i den seneste finanslov 4,2 mia. kr. ekstra i støtte til renovering i den almene boligsektor, men de penge får håndværksmestrene i udkantsområderne ikke del i.

Det mener 9 ud af 10 lokalforeningsformænd i Dansk Byggeri, som håndværkeravisen Mester Tidende har talt med. Pengene går nemlig til de større byer og det slår dobbelt hård fordi håndværkerfradraget blev afskaffet fra årsskiftet.

- Boligaftale 2014 kommer primært de større byer til gode, hvor der i forvejen er god aktivitet. Vi er hårdt ramt herude, så der er ingen tvivl om, at det skævvrider forholdene i landet. Normalt kan vi godt konkurrere på priserne med firmaerne fra Aalborg, men vi har tre kvarters kørsel dertil, og transporten frem og tilbage koster jo også, så længerevarende opgaver kan slet ikke betale sig, siger Carsten Bech Christensen, indehaver af BTM Byg i Brovst og lokalforeningsformand i Dansk Byggeri i Hanherred i Vendsyssel.

Minister afviser kritikken
Ifølge lokalforeningsformændene er det umuligt for mindre virksomheder at stille de garantier, som både bygherrer og hovedentreprenører kræver, for at kunne byde ind på større entrepriser i den almene boligsektor.

At regeringen samtidig har fjernet håndværkerfradraget gør ekstra ondt på udkantsmestrene. Boligaftale 2014 føles derfor som en dobbeltuppercut fra regeringen.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), afviser kritikken:

- Det er helt hen i vejret at kalde det en uppercut. Jeg bliver en smule forstemt, når jeg hører en håndværksmester brokke sig over, at han skal køre 45 minutter for at få en opgave, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen til Mester Tidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082