23948sdkhjf

Ny forening for bæredygtigt byggeri

AktivHus Danmark – en dansk pendant til Active House Alliance – stiftes i dag.
Torsdag den 15. januar klokken 16.15 foretages den officielle stiftelse af foreningen AktivHus Danmark. Det sker hos Dansk Bygger med deltagelse af blandt andre klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

AktivHus Danmark bliver den danske afdeling af den internationale Active House Alliance, som arbejder for udbredelse af bæredygtigt byggeri. Målet er at gøre sunde og komfortable bygninger til det naturlige valg og at undgå at påvirke klimaet negativt.

- Det glæder os, at vi kan fejre en dansk opstart ved at besegle vigtigheden af et godt samspil mellem erhvervsliv og regering. Det er en forudsætning for et vellykket arbejde frem mod mere bæredygtigt byggeri, siger arkitekt Brian Møinichen Wendin fra Velux Danmark, som har været med til at bære initiativet frem til målstregen.

Bag foreningen står desuden aktører som Saint Gobain Nordic, Teknologisk Institut, Kuben Management, Cenergia, Aart Architects og Esbensen Rådgivende Ingeniører.

AktivHus Danmark er tænkt som et let tilgængeligt og omkostningseffektivt design- og klassificeringsværktøj for bæredygtighed i nybyggerier og ved renoveringer. Foreningen henvender sig til alle led i byggeriets værdikæde lige fra bygherrer og finansieringsinstitutioner til rådgivere, materialeproducenter og udførende virksomheder.

I anledning af stiftelsen afholdes en mindre konference om bæredygtighed i byggeriet. Se mere på www.aktivhusdanmark.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078