23948sdkhjf

Norsk-dansk team vinder milliardprojekt i Stavanger

Cowi, Aart Architects og SLA er med på det vindende team i konkurrencen om et nyt universitetssygehus til 8 mia. NOK.
Helse Stavanger har udpeget teamet bestående af Nordic, Cowi, Aart, SLA og Aas-Jakobsen som vinder af konkurrencen om det nye universitetssygehus. Med et budget på cirka otte milliarder norske kroner er det et af Skandinaviens største sygehusprojekter.

- Der er ikke mange projekter i den størrelse og kompleksitet, som vi ser i dette projekt. Det er en ære og stor udfordring at være med til at realisere Helse Stavangers vision om at fremme sundhed og livskvalitet, udtaler Kirsti Engebretsen Larsen, divisionsdirektør i bygninger hos Cowi, på vegne af teamet.

Opgaven omfatter i første omgang nybygning på ca. 100.000 kvadratmeter som første byggetrin i udviklingen af et nyt universitetssygehus i Stavanger. Sygehuset vil have 7.300 ansatte og betjene 330.000 indbyggere i Sør-Rogaland – fra Hjelmeland i nord til Sokndal i syd. Konkurrencen er vundet foran syv andre teams bestående af flere af Skandinaviens førende arkitekt- og ingeniørvirksomheder.

Konkurrencen blev gennemført som en tilbudskonkurrence med forhandling. Baseret på de indleverede tilbud fra otte prækvalificerede teams blev der gennemført en dialogpræget forhandlingsrunde, hvor hvert teams tilbud blev vurderet i forhold til tre tildelingskriterier: pris, arbejdsproces og organisering. Nordic, Cowi, Aart, SLA og Aas-Jakobsen har tidligere samarbejdet om flere større sygehusprojekter i Skandinavien.

Tre grunde i spil
Det norsk-danske team begynder konceptudviklingen af universitetssygehuset, når kontrakten bliver underskrevet i slutningen af januar. I konceptfasen skal teamet udarbejde et koncept for hver af de tre grunde i Våland, Ullandhaug og Stokka/Sandnes, der er i spil til det nye universitetssygehus.

Udviklingen af hvert koncept vil ske i tæt dialog med Helse Stavanger, og som en del af konceptfasen skal teamet udarbejde et skitseprojekt med planløsninger på etageniveau og placering af de centrale funktioner. Teamet skal også udrede for behovet for ny infrastruktur.

En konceptvalgsrapport vil afrunde konceptfasen. Rapporten vil indeholde en helhedsbeskrivelse af det valgte koncept - inklusiv rammebetingelser, mål, forudsætninger og løsninger samt investeringsmæssige og driftsøkonomiske konsekvenser. Konceptfasen går frem til sommerferien, hvor Helse Stavanger vil tage endelig stilling til beliggenheden af universitetssygehuset.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078