23948sdkhjf

Ballade om boliger ved Farm Fun

Kontroversiel plan for hoteludbygning ved Aalbæk møder modstand.
Anders Brandt Sørensen (S), formand for kommunens plan- og miljøudvalg, får tirsdag serveret en ny, varm hotelkartoffel. Denne gang fra Aalbæk.

Han har lige fået verbale klø for Socialdemokraternes afvisning af et badehotel ”for det bedre borgerskab” på Grenen. Bedre blev det ikke, da han roste et udstyknings- og hotelprojekt i Kandestederne og motiverede sin holdning med, at han ser projektet som en demokratisering af benyttelsen af området.

I Aalbæk har ejeren af Farm Fun, Søren Kristensen, udarbejdet et feriecenterprojekt med 70 hotellejligheder i fritliggende huse og centerbygninger. Han fik i 2013 det gamle miljøudvalg, hvor Venstres John Christensen sad for bordenden, til at sende et lokalplanforslag for projektet i høring.

Feriecenteret er tænkt placeret lige syd for Farm Fun.

Naturstyrelsen nedlagde i første omgang veto. Styrelsen vurderede, at projektet var i strid med planlovens forbud mod udlæg af nye sommerhusområder i kystnærhedszonen.

Men efter forhandlinger med kommunen har styrelsen ophævet sit veto.

Det er sket efter tilretning af lokalplanen, der nu præciserer, at ferieboligerne skal benyttes til hoteldrift og ikke må udstykkes på egne matrikler.

Når plan- og miljøudvalget tirsdag behandler sagen, ender det sandsynligvis med en varm anbefaling. Indstillingen til politikerne fra forvaltningen er i hvert fald, at de siger ja til lokalplanen.

Andre interessenter er stadig imod. Det gælder Danmarks Naturfredningsforening, naboer samt grundejerforeningen for sommerhusene på matrikel 33 c. Derfor vil en tilladelse fra Frederikshavn Kommune med stor sandsynlighed blive indbragt for Natur- og Miljøklagenævnet.

Nævnet skal også tage stilling til en klage over, at kommunen har besluttet ikke at gennemføre en miljøvurdering.

Slipper projektet gennem klagenævnets nåleøje, følger en ny kamp for at overbevise potentielle investorer om, at de kan gøre en god forretning med hoteldrift i Aalbæk.

Søren Kristensen har tidligere fortalt, at ideen er at sælge husene enkeltvis, men med udlejningspligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109