23948sdkhjf

Nordea-fonden støtter Vestre Fjordpark-renovering

Omdannelsen af Vestre Fjordpark i Aalborg bliver støttet med 9,5 millioner kroner.
Friluftsbadet i Aalborg stammer fra 2. verdenskrig, hvor det fungerede som vandflyveplads. Siden dengang har det været aalborgensernes eneste gode udendørs bademulighed inden for en radius af næsten 40 kilometer på trods af byens beliggenhed direkte ud til Limfjorden.

Med et bidrag på 9,5 millioner kroner fra Nordea-fonden omdanner Aalborg Kommune det nedslidte friluftsbad til en 165.000 kvadratmeter stor fjordpark, som kan bruges året rundt til en bred vifte af forskellige vand- og naturaktiviteter.

Liv hele året
Fra september 2015 til midten af 2017 omdanner Aalborg Kommune sit nedslidte friluftsbad til Vestre Fjordpark med fokus på fysisk aktivitet, leg, læring, historie, natur og det rekreative element. Det nye fjordbad kommer til at rumme helt nye muligheder for de godt 200.000 borgere i Aalborg Kommune samt for lokale foreninger, som kan benytte det store, centralt beliggende område året rundt.

- Jeg er på vegne af Aalborg Kommune utroligt taknemmelig for Nordea-fondens imponerende støtte på 9.5 millioner kroner. Den er ikke bare med til at bevare, men også til at forædle og forny et vigtigt stykke kulturarv i byen, siger Hans Henrik Henriksen, rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har inddraget borgere og foreningsliv i udviklingen af Vestre Fjordpark, så dens tilbud matcher behovet og efterspørgslen i lokalområdet. Over 40 foreninger og grupperinger er aktive i fjordparkens område, og de forventer at kunne øge deres medlemstal ved at kunne tilbyde nye og forbedrede aktiviteter og faciliteter, fortæller Rådmand Mads Duedahl fra Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune:

- Der er stor efterspørgsel på aktiviteter i området. Vinterbadeklubben kan i dag stort set ikke tage imod flere medlemmer, fordi der er så mange interesserede. Og med mere end 40 aktive foreninger og grupperinger i området kan vi således forvente, at der kommer en betydelig aktivitet i parken størstedelen af døgnet - også uden for sommerhalvåret, hvor vi regner med særdeles stor aktivitet.

Fra tung industri til attraktiv storby
Aalborg er i disse år i gang med en omfattende transformation fra industriby til en attraktiv uddannelses-, innovations-, kultur- og oplevelsesby. Det er kommunens strategi at tiltrække flere unge, og i den forbindelse er det et stærkt træk at kunne tilbyde Danmarks nok mest ambitiøse fjordpark til blå friluftsaktiviteter.

Men parkens tilbud skal ikke kun appellere til de unge. Der skal være brede tilbud for mange brugergrupper både i og uden for det etablerede foreningsliv. Parken vil blandt andet byde på kajakroning, lystfiskeri, undervandsdykkerbane, vandparkour, vandlegeplads, sandeksperimentarium og meget mere. Desuden etableres der en Naturvejlederstation, hvor kommunens skoler og daginstitutioner kan blive klogere på fjorden.

Flertallet af store danske byer har direkte adgang til vand, men kun de færreste formår at udnytte de potentialer, det skaber. Friluftsbadet i Aalborg vil primært gavne områdets borgere, men det vil også sætte nye standarder for, hvordan der kan udvikles en stærkere kobling mellem by og vand – både inden for kultur- og naturformidling, friluftsliv og især motion og fysisk aktivitet. Det visionære projekt forventes at gøre Aalborggenserne mere aktive, og det passer godt sammen med Nordea-fondens værdier:

- Vestre Fjordpark vil blive et enestående eksempel på, hvordan en storby kan udnytte sin kystnære placering ved at inddrage vandet i byens tilbud om et aktivt friluftsliv. Med etableringen af Vestre Fjordpark vil Aalborg kunne tilbyde fantastiske muligheder for mere end 40 forskellige aktiviteter i tilknytning til vandet. Samtidig er projektet et enestående eksempel på samarbejde med det lokale foreningsliv, deres mange frivillige og en kommune, siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Fakta om projektet

Aalborg Kommune etablerer Vestre Fjordpark i samarbejde med arkitekterne Adept, landskabsarkitekterne GHB og ingeniørerne Orbicon. 40 lokale foreninger og grupperinger deltager i udvikling af aktiviteter, og Det Obelske Familiefond og Lokale og Anlægsfonden bidrager finansielt.

Fjordparken henvender sig til Aalborg Kommunes godt 200.000 borgere.

Formålet med projektet er, at give aalborgenserne gode muligheder for at bruge det bynære fjordområde aktivt og formidle Limfjordens natur og kulturhistoriske værdi.

Projektet har som mål at fjordparkens badearealer har 120.000 gæster i 2018 og 150.000 i 2019, og at naturvejledernes formidlingsstation har 12.000 gæster om året fra 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109