23948sdkhjf

Millionstøtte til 165.000 kvadratmeter vandaktiviteter

I Aalborg omdannes Vestre Fjordpark fra slidt friluftsbad til moderne vandaktivitetsområde med mange muligheder året rundt. Lokale og Anlægsfonden støtter nu projektet, der samlet koster 65 mio. kr.
Inden længe vil det gamle indhegnede friluftsbad i Aalborg være erstattet af et stort vandaktivitetsområde på i alt 165.000 m². Området deles i tre naturkategorier kaldet ”Stranden”, ”Tangen” og ”Skoven”.

Projektet bliver det første, som tildeles støtte fra Lokale og Anlægsfonden i forbindelse med Fondens nye indsatsområde kaldet " Rammer for aktivt udeliv i bearbejdede landskaber ". Indsatsområdet skal udvikle projekter, hvor aktiviteter og naturområder supplerer hinanden, så danskernes stores trang til at være aktive i naturlige omgivelser understøttes optimalt.

- Vestre Fjordpark vil sætte en helt ny dagsorden for, hvordan kommunale fritidsanlæg i den bynære natur kan udvikles på en måde, så det er naturen, der på flot vis sætter rammerne om aktiviteterne, siger udviklingskonsulent Jakob Færch.

Bag projektet står Liw Planning og Force4 Architects, der vandt arkitektkonkurrencen om udviklingen af Vestre Fjordpark. Vinderforslaget er derefter blevet viderebearbejdet af Adept og GHB Landskabsarkitekter samt Orbicon. I alt koster projektet 65 mio. kr. at etablere. Aalborg Kommune støtter med 28, 577 mio. kr., mens Lokale og Anlægsfonden har bevilget 9,5 mio. kr.

Badelagune, svømmebane og udspringsbassin
Det nye friluftsbad placeres i det område af Vestre Fjordpark, der kaldes "Stranden". Friluftsbadet får en badelagune på 12.250 m², der inddeles i en større åben aktivitets- og badezone med varierende dybder og to mindre bassiner.

Den store åbne aktivitets- og badezone udstyres med forskellige flydeøer og opholdspontoner, elementer til vandleg, vandparkour, kajakpolobane og kajakslalom. Det ene af de mindre bassiner bliver en klassisk 50 meter svømmebane og det andet et dybt bassin til udspring og dykning.

Kajakroere, dykkere og vinterbadere
"Tangen" ligger nærmest Limfjorden og bliver derfor udgangspunktet for mange af de vandaktiviteter, der bevæger sig ud på "frit farvand" i fjorden. Området vil bestå af adgangselementer til Limfjordens vand og fem bygninger, der bindes sammen af en stor tagflade.

I en af bygningerne bliver der faciliteter til forskellige foreninger og selvorganiserede brugere, som kan benytte en kiosk, et køkken, omklædningsrum, toiletter, depot og flere klublokaler.

Der kommer et særligt opbevaringssted til havkajakker, kajakpolo-udstyr, rescueboarding og stand up paddle. Den lokale dykkerklub en større bygning til aktivitet og ophold samt et værksted, der bliver åbent for alle brugere. Her placeres også livredderbygningen, hvor der kan holdes øje med de svømmende i friluftsbadet. Denne bygning udstyres også med en sauna.

Vinterbaderne får et klubhus lidt forskudt fra de andre bygninger. Her etableres også en lukket solgård, for dem, der gerne vil sole sig i mere afklædt tilstand. Til sidst kommer der en naturvejlederbygning med bådhal og værksted. Omkring bygningerne etableres udendørs bruseanlæg, tørreplads til våddragter, lockers til overtøj og forskellige opholdssteder med læ mod vinden.

Beachvolley, sandlege og skateboards
I "Skoven" inde mod land kommer der flere aktivitetsområder bl.a. med beachvolleybaner, sandlegeområde, asfaltområde til de hurtigste skatere på longboards, naturlegeplads, udfordringsløbebane, boldspilsareal og en triatlonskiftezone. Dele af vådområderne bevares og kan benyttes til undervisning i dyre- og insektliv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094