23948sdkhjf

VVS-installatører bidrager til den grønne omstilling

41 procent af renoveringsopgaverne, VVS-installatører udfører, har energioptimerende resultater. Det viser en undersøgelse fra Energistyrelsen.
En stor del af VVS-installatørernes renoveringsarbejde er energioptimerende. Det viser en ny undersøgelse, som Energistyrelsen står bag. Det skriver installator.dk.

Generelt har mere end en tredjedel af renoveringer foretaget i bygninger har en effekt på energiforbruget. Renoveringerne foretages i høj grad på bygningens ydre, herunder vinduer, tag og facade. I alt udgør de energiforbedrende tiltag 43 procent af det samlede renoveringsomfang.

Kort tilbagebetalingstid
Renoveringer af installationer udgør dog også en del af energioptimeringerne. For VVS-installatørernes er der ingen tal, som udelukkende går på energioptimerende effekter. Dog har flere områder resultater, der går i den retning.

Konvertering af varmeanlæg (15,9 procent af renoveringsopgaverne), reparation og udskiftning af ventilationsanlæg (6,4 procent) og renovering af vandinstallationer (18,8 procent) har alle – ofte – en energibesparende effekt.

- Der har længe været fokus på klimaskærmen, men flere og flere danskere har fået øjnene op for, at de ved at renovere deres installationer opnår en stor besparelse ganske hurtigt. Hvis man kigger på tilbagebetalingstiderne, så er de ofte væsentlig kortere, hvis man renoverer tekniske installationer fremfor eksempelvis husets tag eller vinduer, siger afdelingschef hos Tekniq, Simon O. Rasmussen, til installator.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094