23948sdkhjf

Svendborg Kommune udelukker snyderne

Firmaer bliver fremover udelukket fra at byde på opgaver hos Svendborg Kommune, hvis de ikke overholder kommunens arbejdsklausuler.
Stramningen sker, idet Svendborg kommune tilslutter sig Odense Kommunes kontrolenhed mod social dumpning. Det skriver tv2fyn.dk.

Konsekvensen er, at firmaer, som arbejder for Svendborg Kommune, men ikke lever op til kommunens arbejdsklausuler, bliver udelukket fra at byde ind på kommunale opgaver i et år. Er den gal hos en underleverandør gælder udelukkelsen også.

Et super vigtigt signal
- Fagbevægelsen har påvist, at man har haft underentreprenører med underbetalt arbejdskraft. De firmaer, som har fået opgaven er kontraktligt ansvarlige, men kan ikke dokumentere, at folkene på byggerierne har fået den løn, de skulle have. Nu udelukker vi dem i et år, eller indtil de dokumenterer at løn og arbejdsforhold var i orden. Det er et super vigtigt signal. Man skal ikke kunne tjene på social dumping, siger Jesper Kiel, medlem af økonomiudvalget i Svendborg Kommune.

Det er økonomiudvalget i Svendborg, som netop har valgt at tage imod tilbuddet om at købe assistance fra Odense Kommunes kontrolenhed.

Original artikel: http://www.tv2fyn.dk/article/491745:Sven...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.235