23948sdkhjf

Rådgiver på plads til 2. etape af milliardprojekt i Aalborg

Kærsgaard & Andersen, Effekt og SLA har vundet konkurrencen om anden del af det ambitiøse ”Kildeparken 2020”-projekt i det østlige Aalborg.
Når Himmerland Boligforening i 2015 går i gang med den storstilede renovering af afdelingen på Ravnkildevej i det østlige Aalborg, bliver det et konsortium bestående af arkitekt- og ingeniørvirksomheden Kærsgaard & Andersen A/S, Effekt Arkitekter ApS og byudviklings- og rådgivningsfirmaet SLA A/S, der skal løfte opgaven.

Det blev afgjort, da boligforeningen torsdag sidst på eftermiddagen præsenterede vinderen af en konkurrence, der i sin sidste fase har haft fem deltagere.

Bygger videre på de oprindelige tanker
Himmerland Boligforening har gennem en længere periode arbejdet med en helhedsplan for de omkring 1.050 boliger på Blåkildevej, Fyrkildevej og Ravnkildevej – et projekt, der samlet går under betegnelsen ”Kildeparken 2020”. Med udvælgelsen af rådgiverteam til anden etape er man nu kommet til de 247 boliger på Ravnkildevej.

Ifølge bedømmelseskomitéen formår det vindende forslag at give byggeriet et samlet arkitektonisk design og en selvstændig identitet som et kvarter i Kildeparken. Forslaget bygger videre på de oprindelige tanker bag bebyggelsen. I forslaget indgår blandt andet bevarelse af de eksisterende opgangstrapper, hvilket friholder haver og stueetager for udvendige adgangsveje, ligesom forslagsstillerne opererer med en løsning, der på enkel vis giver de tunge blokke et lettere udseende gennem frem- og tilbagerykninger i facaden samt etablering af altaner og nye indgangspartier.

- Ganske som for Blåkildevejs vedkommende lever vinderforslaget for Ravnkildevej op til den helhedsplan, der er lagt for Kildeparken 2020. Der er tale om en fornem fysisk renovering og forandring af de eksisterende boligblokke og gårdhavehuse, ligesom den fysiske struktur i friarealerne og adgangsforhold til området indgår i planlægningen. Dermed får vi skabt en levende og mangfoldig bydel, der byder på varierede boligtilbud og gode uderum, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Etablerer byggeplads inden for et år
Der blev i begyndelsen af november taget første spadestik til renoveringen af afdelingen på Blåkildevej og Ole Nielsen skønner, at turen vil komme til Ravnkildevej i løbet af andet halvår 2015:

- Vi skal nu gennemarbejde projektet sammen med vinderne af konkurrencen, og der er endnu mange faktorer, som kan påvirke den endelige tidsplan, men som det ser ud netop nu, vil vi kunne etablere byggeplads på Ravnkildevej inden for et år.

Budgettet for renoveringen af afdelingen på Ravnkildevej er omkring 387 mio. kr., mens Kildeparken 2020-projektet som helhed har et budget på cirka 1,5 mia. kr.

Der vil i løbet af det næste års tid blive gennemført en lignende konkurrence for afdelingen på Fyrkildevej, som er den sidste af de tre selvstændige dele af Kildeparken 2020-projektet. Med sine 420 lejligheder er Fyrkildevej Himmerland Boligforenings største afdeling.

De øvrige deltagere i konkurrencen om Ravnkildevej var Niras i samarbejde med Mangor & Nagel, et konsortium bestående af C. F. Møller og Cowi, konsortiet Grontmij, Pluskontoret, Nova5 Arkitekter og Møller & Grønborg samt et samarbejde mellem KPF Arkitekter, Ingeniørfirmaet Viggo Madsen, Rubow Arkitekter og Via Trafik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094