23948sdkhjf

Fra gammel kulbro til kreativt grønt byrum

En 150 meter lang betonbro skal omdannes til grønt byrum seks meter over gadeplan ved Sydhavnen i Aarhus.
Den gamle betonbro blev tidligere brugt til at læsse kul af skibe ved Sydhavnen i Aarhus. Det industrielle fugleskræmsel har stået ubrugt i årtier, men nu skal det være fortid.

- Det er en fantastisk idé at skabe et unikt grønt område omkring broen og ikke mindst en park oppe i luften. Det vil både være til glæde og gavn for aarhusianerne og skabe et nyt fysisk vartegn for byen i stil med den berømte High Line Park i New York. Derfor er jeg glad for, at vi med ildsjælepuljen kan være med til at sparke projektet i gang, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Binder byen sammen
Kulbroen løber fra Sydhavnen i retning af midtbyen, og projektet vil blandt andet gøre det muligt at gå fra banegården til Sydhavnen på fem minutter. Initiativtager Martin Thim bor selv i nærheden af broen:

- Jeg har tit gået tur i det her lidt golde industriområde og tænkt, at den bro har potentiale. Men ideen opstod først, da jeg besøgte High Line Park i New York for tre år siden. Pludselig gik det op for mig, at det kunne vi også gøre i Aarhus. Kulbroen kan blive en fysisk løftestang, hvor man udvikler et område uden at fjerne dets historie. Den ligger ekstremt centralt, og vi kan løfte området både miljømæssigt og socialt, og samtidig være med til at binde midtbyen sammen med havnen, siger Martin Thim.

Puljen for grønne ildsjæle er oprettet af regeringen og Enhedslisten og blev første gang uddelt i sidste år. Med støtten fra Ildsjælepuljen kan Kulbroens Venner åbne de første aktiviteter omkring broen allerede til foråret – blandt andet byhaver og urban sport. Næste skridt er at indlede et samarbejde med Aarhus Kommune. Kulbroens Venner håber at åbne det færdige ”Aarhus High Line” i 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078